Trump haalt uit naar showbizz-steun voor Clinton: "Heb Jay Z niet nodig om volk te lokken"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zwaar uitgehaald naar de steun die de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton krijgt vanuit de showbizz. "Ik heb Jay Z niet nodig om volk te lokken", zei hij.

Met de laatste meters in de race naar het Witte Huis halen beide presidentskandidaten alles uit de kast om de belangrijke strijdstaten, de zogenoemde swing states, aan hun kant te krijgen.Ā 

Hillary Clinton trekt alvast de showbizz-kaart.Ā Zo kwam eerder deze week de superster Pharrell Williams speechen opĀ  haar verkiezingsbijeenkomst in North Carolina.Ā In Ohio kreeg ze kreeg ze BeyoncĆ© en Jay Z mee op het podium.Ā 

Die laatsten hielden een vurig pleidooi voor Clinton. "Acht jaar geleden was ik zo enthousiast dat mijn neef, een jong zwart kind, kon opgroeien met de gedachte dat zijn dromen kon worden gerealiseerd", stak BeyoncĆ© van wal.Ā "Hij zag namelijk een zwarte president die aan de macht was.Ā Nu kunnen we nog meer veranderen: ik wil dat mijn dochter tijdens haar jeugd ziet dat een vrouwelijke president Amerika leidt."

Jay Z benadrukte op zijn beurt dat hij geen wrok koesterde tegenover Trump, maar dat hij wel vindt dat de Republikein verdeeldheid zaait.Ā "Zo'n president wil ik niet", stelde hij duidelijk.

"Ben hier helemaal alleen"

Trump schoot op zijn eigen verkiezingsbijeenkomst met scherp terug.Ā "Ik moet Jennifer Lopez en Jay Z niet meebrengen om volk te lokken. Voor Clinton is dat de enige manier om volk te hebben. Ik ben hier helemaal alleen, ik heb alleen ideeĆ«n en visies mee."

Meest gelezen