Direct naar artikelinhoud

Mertens en Darcis stunten in Peking

Onverwacht succes. Elise Mertens won in de eerste ronde van de China Open met 7-6, 6-1 van Dominika Cibulkova. Ook Steve Darcis versloeg een toptienspeler.

De 21-jarige Limburgse kende een dramatisch matchbegin, waarin ze binnen de kortste keren op een 0-5-achterstand kwam. Maar Mertens (WTA 38) wilde niet opgeven en begon met veel wilskracht aan de inhaalrace. Bij 4-5 werkte ze nog knap twee setpunten weg, om vervolgens op en over Cibulkova (WTA 10) te gaan. Dit alles met agressief en verstandig tennis. Na 1u22 had ze de buit binnen, een nieuw ijkpunt in een wonderbaarlijk jaar dat Mertens nog buiten de top honderd startte.

Morgen speelt ze in Peking de tweede ronde tegen Caroline Garcia (WTA 15). Een nieuwe waardemeter, want de 23-jarige Française is in vorm en schreef vorig weekend nog het toernooi van Wuhan op haar naam.

Steve Darcis (ATP 73) verging het ook uitstekend in Peking. Hij versloeg de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP 10) met 6-0, 6-4. Vorige week nog had Darcis bijna Alexander Zverev in Shenzhen verslagen. In de tweede ronde speelt hij tegen Dusan Lajovic (ATP 78).