Direct naar artikelinhoud

Carl Huybrechts reageert: 'Frustraties en leugens'

Aan de telefoon ontkent Carl Huybrechts (64) dat hij allergisch was voor vrouwelijke sportjournalisten.

Klopt het dat u bij Shuuto, tijdens het WK 2002 in Japan, een voetbalstuk dat door Inge Van Meensel was ingelezen liet corrigeren door een mannelijke collega, omdat u geen vrouwen in uw show duldde?

Carl Huybrechts: "Waar komt Van Meensel nu nog mee af? Dat is bijna vijftien jaar geleden. Maar blijkbaar zaten de frustraties zo diep dat ze er nu nog mee bezig is.

"Het verhaal dat ze vertelt, klopt: ik wilde haar stem niet in mijn show. Maar dat had niks te maken met een afkeer van vrouwen. Ik vind dat een voetbalstuk om een stevige, gedragen stem vraagt. Daar moet drive in zitten, geen slap en monotoon gedoe. Daarom heb ik haar stem laten vervangen door die van een mannelijke collega."

Maar die had blijkbaar geen stemattest.

"Dat herinner ik me niet meer. Ik weet wel dat ik ook sommige mannen weigerde, omdat ze te weinig dynamiek in hun verslagen legden, net zoals Inge Van Meensel."

Rik De Saedeleer was uw leermeester en mentor. Klopt het dat hij principieel tegen vrouwen op de sportredactie was?

"Nee, dat zijn leugens, te gek voor woorden. Rik was een vriendelijk man, een echte filosoof. Hij heeft mijn vrouw ook altijd aangemoedigd in haar professionele bezigheden. Anouk is als managing director van Eleven Sports een van de leading lady's in de televisiewereld. Ze heeft een veertigtal nationale en internationale sportcommentatoren onder zich en heeft ook bij Telenet sportredacties samengesteld. Denk je nu echt dat zij al 19 jaar zou samenwonen met de rabiate vrouwenhater die Van Meensel van mij wil maken?

"Ik vrees dat dat meisje haar professionele tekortkomingen wil verstoppen achter drogredenen. De waarheid is dat ze een totaal gebrek aan dynamiek en drive in haar stem heeft. En in mijn visie botst dat met wat een voetbalstuk nodig heeft."