Direct naar artikelinhoud

Britse politie verhoort Cliff Richard voor seksuele agressie

De Britse politie heeft de 73-jarige zanger Cliff Richard verhoord in verband met een aantijging van seksuele agressie die uit de jaren tachtig zou dateren.

Cliff Richard ging vrijwillig met de politie praten. Hij is noch gearresteerd, noch aangeklaagd, beklemtoont zijn woordvoerder. Eerder vond een huiszoeking plaats in het luxueuze appartement van Richard. De affaire zou draaien om een jongen van onder de zestien op een religieus feest in Sheffield in 1985.

Cliff Richard heeft over de hele wereld bijna een kwart miljard platen verkocht. Hij staat bekend om zijn christelijke levensstijl die niet strookt met het losbandige rock-'n-roll-leven van drugs, seks en alcohol.

Kinepolis brengt kunst naar de cinema

Behalve opera en ballet brengt Kinepolis vanaf dit jaar ook kunst naar zijn filmzalen. Onder de noemer 'Kunst in de Cinema' worden vanaf oktober acht producties vertoond waarin onder meer werken van Henri Matisse vanuit het Tate Modern in Londen, schilderijen van Vincent Van Gogh in Amsterdam en de Girl with the Pearl Earring van Vermeer aan bod komen.

Het programma "laat kunstliefhebbers in high definition genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden" en biedt ook een kijkje achter de schermen. Kinepolis bracht eerder opera en ballet naar de bioscoop.

'Kunst in de Cinema' begint op 2 oktober in tien bioscopen van Kinepolis met Hermitage Revealed, ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van de Hermitage in Sint-Petersburg, een van de grootste en oudste musea ter wereld.

Vraag tot vrijlating moordenaar John Lennon geweigerd

Mark David Chapman, de moordenaar van John Lennon, kan nog altijd niet vrijkomen. Zijn achtste aanvraag voor een vervroegde vrijlating is geweigerd. Dat hebben de penitentiaire diensten van de staat New York aangekondigd. "De vraag is verworpen", zegt de strafherzieningscommissie. Chapmans vrijlating is onverenigbaar met het welzijn van de samenleving.

Op 8 december 1980 schoot Chapman John Lennon dood. De vroegere Beatle stond toen, samen met zijn vrouw Yoko Ono, op het punt de Dakotabuilding in New York binnen te gaan. Chapman werd veroordeeld tot een straf van twintig jaar tot levenslang. In december 2000 vroeg hij voor de eerste keer de vrijlating aan.

Quote van de dag

'Als het jongetje in mij dood is, dan is het niet meer plezierig'

Wouter Vandenhaute, eigenaar van tv-zenders Vier en Vijf, in De Tijd