Direct naar artikelinhoud

Tinkoff plukt Peter Sagan weg

Peter Sagan wordt de nieuwe ploegmaat van Alberto Contador. De Slovaak bereikte een overeenkomst met de steenrijke Oleg Tinkov om alvast tot eind 2017 voor overwinningen te zorgen. 'In januari waren we er al uit', prikte de Rus nog even na.

Tinkoff, Astana, Team Alonso, ... De ene week reed Peter Sagan voor team A, dan weer ging hij naar team B. Of misschien zelfs naar Team Sky. Want dook er onlangs geen foto op waarop de Slovaak de hand schudde van teammanager Dave Brailsford? Neen dus, gisterochtend stuurde Giovanni Lombardi, manager van Sagan, eindelijk de officiële mededeling dat het 24-jarige talent naar Tinkoff-Saxo verhuist.

Eerder deze week nog maar had teameigenaar Tinkov in persoon via Twitter bekendgemaakt dat Sagan voor Team Alonso had gekozen. De Formule 1 had tenslotte veel meer podiummissen in de aanbieding, stelde hij. Herinner u het poepincident vorig jaar op het podium van de Ronde van Vlaanderen. Donderdag dan weer schreeuwde Tinkov, opnieuw via Twitter, dat hij Sagan getekend had. "Hij heet Juraj... Hahaha." De Rus had het duidelijk naar zijn zin de voorbije maanden, want gisterochtend liet hij weten dat hij al in januari tot een akkoord was gekomen met Sagan. "Ik begrijp niet waarom jullie me de voorbije maanden onderschat hebben. Ben ik niet overtuigend genoeg?"

Teammanager Bjarne Riis was alvast opgezet met zijn nieuwe renner. "We zijn bijzonder trots", zei de Deen. "Sagan is zonder twijfel een van de meest getalenteerde wielrenners ooit. Hij is nu al een grote naam. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit en laat altijd van zich spreken. Ik kijk er enorm naar uit om met hem te kunnen werken. Peter is al erg sterk, maar ik ben ervan overtuigd dat hij nog meer kan dan wat hij ons tot nu toe al getoond heeft. Hij moet nog bijleren, maar we hebben een goed team om hem daarbij te helpen. Hij zal ons zonder twijfel mooie overwinningen bezorgen."

Sterke tandem

Sagan is meteen de tweede wereldtopper bij Tinkov. Die andere, Alberto Contador, reageerde alvast verheugd met de komst van zijn jonge collega. "Peter en ik hebben een goede verstandhouding, ik ben blij dat hij ons team versterkt. Zijn komst zal de ploeg grootse dingen bijbrengen."

Contador is er overigens van overtuigd dat beiden elkaar niet in de weg zullen rijden. Zonder ongelukken staat het immers nu al vast dat de Spanjaard volgend jaar in de Tour opnieuw voor geel zal gaan, terwijl de Slovaak een vierde opeenvolgende groene trui op het oog heeft. "We zijn perfect compatibel. Bovendien kunnen we er samen voor zorgen dat het team er gedurende het ganse seizoen zal staan." Sagan zelf liet zich gisteren niet horen.