Direct naar artikelinhoud

Google steunt homogemeenschap

De 'doodle', het dagelijks wisselende letterlogo van Google, was vrijdag opgemaakt uit de regenboogkleuren. Een politiek statement over de problematische situatie van de homorechten in Rusland.

Onder het logo stond een korte tekst uit het Olympisch Handvest: "Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fairplay."

Behalve Google laat ook de Britse televisiezender Channel 4 duidelijk van zich horen. Speciaal voor de Olympische Spelen veranderde de zender de kleuren van het logo in die van de regenboog en lanceerde het een reclamefilmpje waarin gezongen wordt 'good luck gays, on gay mountain'. De G van de Britse krant The Guardian was ook in de regenboogkleuren.

Deze krant plaatste vrijdag op pagina 2 een advertentie met de tekst 'Sotsji is gay'. "Het is een traditie van De Morgen om een statement over iets dat ons niet bevalt gepaard te laten gaan met een advertentie", zo lichtte hoofdredacteur Yves Desmet toe.