De betogers  kwamen op de emblematische Alexanderplatz bijeen.
Volledig scherm
De betogers kwamen op de emblematische Alexanderplatz bijeen. © EPA

Duizenden mensen betogen in Berlijn tegen "waanzinnig hoge huurprijzen"

Verscheidene duizenden mensen betogen zaterdag in Berlijn tegen "waanzinnig" hoge huurprijzen en tegen vastgoedspeculatie. Gelijkaardige betogingen zijn ook in andere steden als München, Keulen, Frankfurt en Mannheim gepland.

10 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Overal in Europa wil men de halve arme wereld opvangen, en overal in Europa betaalt de burger het plaatje. De rijken worden er steeds rijker, de armen steeds armer. Het brandt inderdaad in Europa beste Philomena.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Bernd Vaes niet overdrijven he,zelf huur ik een appartement dat gebouwd is in 2013 met twee slaapkamers ,open keuken, badkamer en twee terrassen,woon niet op een top locatie maar wel in een aangename buurt.
  • Polyvalent

    5 jaar geleden
    De onstilbare honger van de hebberigen…
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Een woning beneden 1000 € is er niet te vinden. Voor velen, heel velen ist dit 60% van hun loon! En ydan gaat het noch maar enkel om de huurprijs zonder alle bijkomende kosten (water, verwarming, verzekeringen, belastingen).
  • Wim Eggermont

    5 jaar geleden
    Het groot kapitaal koopt alles op. Maakt het duurder en verkoopt met dikke winst of behoud het bezit. Wie zijn die mensen. De 1 procent rijkste stinkers die ook nog eens weigeren een faire belasting te betalen.