Direct naar artikelinhoud

Vanderhaeghe en Kortrijk dolblij met zege

Grote opluchting bij KV Kortrijk. Na twee nederlagen op rij wonnen de Kerels op KV Mechelen een eerste keer. Het team van een glunderende trainer Yves Vanderhaeghe haalde op Malinwa een achterstand op.

Grote vreugde dus bij KVK. Al kan men niet naast de pijnpunten kijken, zoals de twee vleugelbacks Alassane També en Landry Mulemo. Onder trainer Hein Vanhaezebrouck waren ze vorig seizoen niet goed genoeg en werden ze uitgeleend. Nu spelen ze allebei. Noodgedwongen, want er is niemand anders.

Vorige week in de thuismatch tegen Standard maakte També in de slotminuten een domme penaltyfout. Deze keer was Mulemo aan de beurt. Wegens hands wees de ref terecht naar de stip. "Landry had die voorzet moeten laten overwaaien want er was niemand in de buurt", aldus Yves Vanderhaeghe. "Het was een reflex van hem zoals we vaak zien."

In de loop van de tweede helft kantelde de wedstrijd. Zowel Pavlovic als Santini wonnen het duel, hun tegenstanders gingen neer en aanvoerder Pavlovic trapte binnen. Zijn jonge landgenoot uit Servië Adam Marusic (21) deed dat acht minuten later ook. Marusic is nieuw bij Kortrijk. In eigen land speelde hij voor Vozdovac, vorig seizoen nieuw in eerste klasse en een middenmoter. Hij valt vooral op door zijn snelheid op de rechterflank.

Nieuw bij Kortrijk is ook Yves Vanderhaeghe als hoofdtrainer. Opmerkelijk: alle spelers spreken vol lof over de gewezen assistent van Hein Vanhaezebrouck. "Yves coacht zoals hij als speler was", geeft Gertjan De Mets aan. "Hij wil dat iedereen hard werkt en er kort op zit. De oefenstof die hij vroeger zelf niet graag deed, geeft Yves niet. We kennen natuurlijk de verdiensten van Vanhaezebrouck maar onder hem was het anders."

De ex-speler van Club Brugge is geen tafelspringer. Maar toch, ging hij zaterdagavond uit de bol. "Het is lang geleden dat ik achteraf in de kleedkamer stond te zingen", lacht De Mets. "De teamsfeer zit goed. En dat met onze beperkte kern."

De Mets werd vorige week voor de tweede keer papa. "Ik heb een heel mooie week achter de rug", zegt de gewezen jeugdspeler van SK Bellem. "Twee dagen was ik niet op de training om bij mijn vrouw te zijn. En nu pakken we drie mooie punten."

De nul is dus van het bord voor KV Kortrijk, waar uitzonderlijk maar drie Belgen aan de aftrap stonden: De Mets, Mulemo en Baptiste Ulens. Die laatste stond vorig seizoen maar één keer aan de aftrap. Thuis tegen Charleroi. Dit seizoen mocht hij al drie keer op rij beginnen.

In het Guldensporenstadion volgen nu twee thuismatchen op rij. Eerst tegen het zwalpende Genk en dan een West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Vanderhaeghe hoopt dat er tegen dan nog een tweetal nieuwe spelers voorgesteld kunnen worden, want deze kern is veel te beperkt.