Direct naar artikelinhoud

Aalstar sluipt top zes binnen na zege op Charleroi

Voor het eerst dit seizoen sluipt Aalstar de topzes - en dus de play-offplaatsen - binnen. Het werd weer zo’n typische Forumzege, terugknokkend vanuit een ogenschijnlijk verloren positie. Met duur gevolg voor Charleroi, dat stilaan de hoop op de polepositie mag opgeven.

Voor Aalst doorhad dat de wedstrijd begonnen was, stond het al 3-12. Charleroi controleerde het tempo, Aalstar miste negen van zijn tien pogingen. Die sterke start zette Charleroi verder tot 21-36, halfweg het tweede kwart. Massot was goed ingekomen, Broyles mikte raak en vooral de punten onder de korf tikten sterk aan: 26 aan de rust, 46 in totaal.

“De eerste helft domineren we, bepalen we het tempo en tonen we veel infiltratiekracht met inleggers tot gevolg”, analyseerde coach Bozzi. “We eindigen weliswaar slecht, met drie balverliezen en enkele domme driepuntspogingen. En daar verliezen we de wedstrijd, want het gaf Aalstar naast aansluiting ook motivatie en energie. Over de tweede helft wil ik niet veel kwijt: het was moeilijk spelen zo (Bozzi doelt op de spelleiding, RB). Maar het blijft een probleem: als het niet vlot loopt bij ons, loopt het archislecht.”

“Ondanks de 32-38 ruststand, trokken we toch met een goed gevoel de kleedkamers in”, zei de beloftevolle lefgozer Jorn Steinbach. Voor rust de bezieler van de Aalsterse wederopstanding, nadien niet meer actief omwille van een blessure aan het zitvlak. “Van 21-36 ging het naar 32-38, een groot verschil. Dan weet je dat je weer in de match zit. En na rust namen Stokes en Greene de wedstrijd over.”

Inderdaad, het Aalsterse tweetal scoorde na rust veertig punten. Vijf meer dan heel Charleroi. Stokes was te snel voor zijn verdedigers en alleen foutief af te stoppen. Tien fouten maakte Charleroi op hem na rust, wat hem veertien vrijworpen en tien punten opleverde. En toen moest het festival Greene nog starten.

“Weet je dat hij vrijdag de training miste met een nekprobleem. En dan zo’n knalmatch! Ik hoop dat hij volgende week hetzelfde voelt”, lachte coach Dean. Zijn blanke Amerikaan scoorde negentien punten in de laatste elf minuten, waaronder vier driepunters. En zo denderde Aalstar van 21-36 naar 80-63. (RB)