Direct naar artikelinhoud

KV Oostende verzuimt naar derde plaats te springen

Vrieskou in het Albertpark, maar niemand die dat voelde na een hartverwarmde partij. KV Oostende en Waasland-Beveren verdeelden de buit netjes onder elkaar (3-3). De thuisploeg laat zo wel na om weer een voet te zetten naast Anderlecht.

Thuiswinst tegen Waasland-Beveren had voor KV Oostende volstaan om op basis van het aantal zeges opnieuw over Anderlecht naar de derde plaats te springen. Een aanlokkelijk perpectief, waarbij de kustploeg wel nog geen beroep deed op zijn opvallende wintertransfer. Yassine El Ghanassy zat gisterenavond niet in de kern.

De twee aanwinsten van Waasland-Beveren deze maand - Ousseynou Cissé en Siebe Schrijvers - mochten wel op een basisplaats rekenen. Ook voerde coach Stijn Vreven een opvallende wissel door in het doel. Geen Merveille Goblet, die in december een mindere periode kende. Toch ook een verrassing bij Oostende: topschutter Gohi Bi Cyriac bleef op de bank, Joseph Akpala nam de honneurs in de punt waar.

Penalty

Wat een entree maakte Schrijvers met twee knappe goals. Twee keer zorgde Thibault Moulin voor een puntgave assist. Eerst op vrije trap na acht minuten spel. Een tiental minuten later toonde Schrijvers een staaltje van technische beheersing door een halve omhaal van Moulin als assist schuin in de zestienmeter in de linkerbovenhoek te knallen.

Tussendoor had KV Oostende de gelijkmaker aangetekend. Wie anders dan Franck Berrier gaf de assist - zijn zesde al - voor Akpala, die in een tijd met een stiftertje Henkinet te grazen nam. Canesin lukte zijn vierde treffer in deze competitie na een vlotte aanval op rechts, met Kevin Vandendriessche als aangever.

Met die snedige actie had KV Oostende zich goed herpakt na een matige start. Daartegenover stond de efficiëntie van Waasland-Beveren. Kortom, met de 2-2-ruststand en de spektakelgoals kon iedereen leven. Na de rust nam KV Oostende meteen het heft in handen en drukte Waasland-Beveren op de eigen helft terug. Musona zorgde voor de vertaling op het scorebord na een lage voorzet van Canesin.

Een voorsprong die KV Oostende vleugels gaf. De thuisfans zagen complexloos bewegingsvoetbal met Berrier en Canesin als orkestmeesters. Waasland-Beveren ontsnapte aan een grotere achterstand. De gemiste kansen zouden Oostende nog zuur opbreken. Tien minuten voor tijd incasseerde de thuisploeg nog een penalty, na een fout van Lukaku op invaller Florian Vanzo. Moulin miste niet.