Opvallend voorstel van CDH: laat ongelukkige werknemers ontslag nemen zonder uitkering te verliezen

© BELGA

“Autrement, maintenant.” Dat is de slogan waarmee CDH bij de komende verkiezingen naar de kiezer trekt. Een opmerkelijk voorstel in het programma is dat van het ‘recht op ontslag’, waarbij werknemers die ontslag nemen toch nog recht hebben op een uitkering.

gjs

Partijvoorzitter Maxime Prévot maakte de nieuwe slogan zaterdag bekend op een programmacongres dat gelijktijdig plaatsvond in Brussel en Namen, dankzij een hologram van hem. De woelige periode die CDH meegemaakt heeft, met burgemeester Dimitry Fourny die verdacht wordt van verkiezingsfraude en de heisa rond boegbeelden Joëlle Milquet en Francis Depérée die niet meer zullen opkomen, omschreef Prévot als “pijnlijke momenten”.

Maar de partij stapt naar de kiezer met de bedoeling om de geschiedenis anders te schrijven, en daarin komt al zeker één opmerkelijk voorstel naar voren. Zo wil de partij een ‘recht op ontslag’ voor alle werknemers die niet gelukkig zijn in hun functie op het werk. Zij mogen dan ontslag nemen zonder het recht op een werkloosheidsuitkering te verliezen.

“Mensen die de job waarin ze ongelukkig zijn niet durven verlaten, is een probleem voor de werknemer maar heel snel ook voor de collega’s en het bedrijf”, aldus Prévot. “Daarom willen we hen het recht geven om hun leven een nieuwe wending te geven zonder daarvoor gestraft te worden.”

Wie vandaag ontslag neemt, heeft niet meteen recht op een werkloosheidsuitkering. Die uitkeringen worden gegeven aan mensen die onvrijwillig werkloos zijn, en vrijwillig ontslag nemen valt daar voor de RVA niet onder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen