De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini.
Volledig scherm
De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini. © Photo News

Italië weigert opnieuw schip met migranten, Ngo noemt Salvini “onmenselijk”

De Duitse ngo Sea-Eye, die migranten op de Middellandse Zee zee redt, beschuldigt de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van onmenselijkheid. De ‘Alan Kurdi’, het schip van de organisatie met 64 migranten aan boord, is geblokkeerd op zowat 50 kilometer van Malta met migranten die woensdag voor de kust van Libië werden opgepikt.

18 reacties

  • willy staes

    5 jaar geleden
    Ik geef de raad geen donaties meer te doen aan de NGO's, ze zijn de werkelijke mensensmokkelaars.Wie geeft de honderden duizenden Euro's aan hen is dat al eens uitgespit ?
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Zolang ze weten dat ze door NGO's opgepikt en naar Europa gebracht worden en er het nodige bekomen zullen ze blijven komen.Het grootste gedeelte zijn economische vluchtelingen en mannen.Welk percentage wordt er teruggestuurd?Weinig, want vele landen waarvan ze vandaan komen weigeren zelfs die terug te nemen.!
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Ik ben akkoord dat de 64 migranten in de EU aan wal komen, als de NGO Sea-Eye een contract tekent dat hen en de volgmigratie levenslang zal onderhouden in woning, uitkeringen, medische zorgen, onderwijs, nutsvoorzieningen...zodat dit anders weer niet op de rug van werkende Europese belastingbetaler geschoven wordt, want dit is pas onmenselijk.
  • Danny De Corte

    5 jaar geleden
    Opgepikt voor de kust van Libië, terug aan land zetten dan. Ze naar eender waar brengen is mensensmokkel. Zelfs ze vervoeren zonder over de nodige vergunningen en keuringen te beschikken is strafbaar. Welke kapitein gaat de missie aan mensen te gaan redden zonder de nodige proviand aan boord? Opgezet spel allemaal.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Volgens internationale wetten moeten ze naar de dichtstbijzijnde veilige haven en dat is voor die schipbreukelingen in Libië iedere haven in Tunesië. Die ngo's maken zich dus niet alleen schuldig aan mensensmokkel maar ook aan gijzeling door die illegalen wekenlang vast te houden op zee in plaats van naar de veiligheid van Tunesië te varen. Onvoorstelbaar dat er juridisch niet opgetreden wordt door de EU! In mei zijn er ook Europese verkiezingen!