Direct naar artikelinhoud

Club naar 'favoriet' Zulte met play-offdromen

Het wordt een topper op het scherp van de snee, tussen Zulte Waregem en Club Brugge. Met twaalf punten voorsprong kan Essevee bij winst Club op een haast onoverbrugbare kloof van vijftien punten (acht na de halvering bij de start van play-off I) komen te staan.

Volgens Zulte-trainer Francky Dury is het voor blauw-zwart bij verlies zo goed als over voor plaats twee, maar daar wil Club-coach Garrido niet op ingaan. "We zullen ná de match wel zien waar we staan, maar dit is zeker een belangrijke match omdat we kunnen naderen op hen. Een match op hetzelfde niveau ook als de wedstrijden die er in play-off I zullen aankomen. Bovendien mikken we op hetzelfde doel."

De tweede plaats dus, al speelt Garrido het ook daar slim. "Zulte Waregem is de verrassing van de competitie, ze doen het uitstekend - niet alleen defensief, maar ook aanvallend - én ze staan tweede. Bewonderenswaardig, daarom zijn ze misschien ook favoriet, al willen wij natuurlijk wel winnen."

Waarna hij meteen een punt wilde maken over zijn eigen ploeg. "Ik verwacht meer van mijn team. We moeten op alle vlakken vooruitgang maken. Dat moeten we ook snel doen, om in onze beste vorm de play-offs te kunnen aanvatten. We moeten ervan dromen om de revelatie van de play-offs te worden. Of ik de druk voel stijgen in de spelersgroep? Ik hou net van druk. En ik wil alleen maar meer druk."

Waarna Garrido het nog even had over Bacca en Blondel. "Ik was niet tevreden over zijn gebaar (bij zijn vervanging tegen Cercle weigerde Bacca Garrido's hand te schudden, red.), maar hij heeft zich verontschuldigd en daarmee is de zaak gesloten. Hopelijk scoort hij zaterdag en viert hij deze keer ook met mij. (lacht) Dat Blondel nu weer out is, is dan weer slecht nieuws. Want ik vind hem op zijn positie een heel belangrijke speler met kwaliteit, mentaliteit en agressiviteit.

"Wie het meest vergelijkbaar is in mijn kern? Ik hou van het leiderschap dat Donk en Odjidja uitstralen, zij groeien in de mentaliteit en de coaching waar Blondel voor stond."