Brad Pitt wil co-ouderschap voor de zes kinderen

Brad Pitt heeft zijn officiële echtscheidingsaanvraag ingediend bij de rechter in Los Angeles. Zijn toekomstige ex Angelina Jolie deed dat al op 19 september. Angelina Jolie eist de volledige voogdij op over de zes kinderen van het koppel. Brad Pitt wil een co-ouderschapsregeling.

Midden september raakte bekend dat het Amerikaanse showbizzkoppel Brad Pitt en Angelina Jolie een punt willen zetten achter hun huwelijk. Pitt en Jolie begonnen hun relatie na de opnames van "Mr. & Mrs. Smith" in 2005. Twee jaar geleden trouwden ze officieel met elkaar.

In totaal heeft het koppel zes kinderen die tussen 8 en 15 jaar oud zijn. Het koppel heeft drie natuurlijke kinderen en drie geadopteerde kinderen.

Brad Pitt heeft in zijn echtscheidingsaanvraag net als Angelina Jolie "onverzoenbare verschillen" opgegeven als reden voor de scheiding. In tegenstelling tot zijn vrouw wil hij gaan voor co-ouderschap. Angelina Jolie gaf eerder aan dat ze de volledige voogdij opeist.

Na de aanvraag tot scheiding van Angelina Jolie is er een voorlopige omgangsregeling opgesteld. De zes kinderen van Jolie en Pitt wonen bij Jolie en Pitt heeft bezoekrecht. Als het koppel zelf een definitieve omgangsregeling voor de kinderen kan uitwerken, komt de zaak niet voor de rechter. Als dat niet lukt, dan zal een rechter zich uitspreken over de zaak.

Meest gelezen