Direct naar artikelinhoud

Iconische eighties-soap 'Dynasty' krijgt nieuw jasje

Dallas deed het al eens voor, en nu zouook Dynasty, een van de meest iconische soapseries ooit, een comeback maken op tv.

Volgens The Hollywood Reporter werkt het Amerikaanse tv-station The CW aan een modernere versie van Dynasty. Josh Schwartz en Stephanie Savage - die eerder samen de dramaserie The O.C. maakten, moeten de soap in een nieuw jasje steken.

Dynasty 2.0 volgt twee van de rijkste families van Amerika, de Carringtons en de Colby's, die met elkaar in de clinch liggen over geldzaken en kinderen. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen: Fallon Carrington, dochter van miljardair Blake Carrington, en haar stiefmoeder in spe Cristal. Wanneer de serie te zien moet zijn, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat een grote serie nieuw leven ingeblazen wordt. In 2012 deed TNT iets soortgelijks met Dallas, waarbij een groot deel van de originele cast weer te zien was. Dat was aanvankelijk een groot succes, maar na drie seizoenen werd de stekker er uitgetrokken omdat de interesse snel was afgenomen.

Jonger profiel

Toch staan er dit televisieseizoen in de VS nog meer reboots op het programma, met onder meer Magnum P.I. (ABC), The Lost Boys (CW), Varsity Blues (CMT) en The Departed (Amazon).

De oorspronkelijke soapserie Dynasty werd geproduceerd door Aaron Spelling en hield het negen seizoenen lang uit op ABC. The CW is een zender met een jong kijkersprofiel. Het zendt onder meer reeksen als The Vampire Diaries, Supernatural en Gilmore Girls uit. Ook produceerde het Containment, de Amerikaanse (en geflopte) remake van het Vlaamse Cordon.