Direct naar artikelinhoud

Hier juichen we vanavond tous ensemble

De beste plekken in Vlaanderen om de Rode Duivels naar de halve finales te schreeuwen

Brussel

Het drukst wordt het aan de Heizel (tijdens) en de Beurs (na de match). In en rond het Koning Boudewijnstadion is vanavond plaats voor 25.000 à 30.000 supporters. Knotsgek wordt het in de straten rond de Beurs bij een overwinning. In de nabijgelegen Beursschouwburg is het gezellig kijken van op het terras van de theaterzaal. Wie getoeter en Bengaals vuur wil schuwen, kan zijn ei kwijt in een hangar van Tour & Taxis, waar de Brusselse supportersclub 'De Motivees' met zelfgebouwde bar en beamer het grote feest verzorgt, al was het gisteren nog wachten op definitieve bevestiging.

Antwerpen

Wie morgen in de vooravond in 't Stad vertoeft, kan de match haast niet missen. Zeven grote schermen, waaronder Grote Markt, Stadspark en Waagnatie, moeten de voetbalkoorts naar een hoogtepunt stuwen. Strandbars als Bocadero (Waagnatie) en Cargo Zomerbar aan Park Spoor Noord komen het dichtst in de buurt van het Copacabana-gevoel. Gemütlich en uitgelaten is het in de cafés rond en op de Dageraadplaats, waar eveneens een groot scherm staat.

Gent

Grote publiekstrekkers blijven de Ghelamco Arena (5 euro) en de Vooruit (10 euro drankbonnen), maar net als op de DOK-siteis reserveren noodzaak. Winnen de Duivels van Messi en co., en vertoef je in de binnenstad, dan zijn de Korenmarkt en Vlasmarkthét verzamelpunt. Uitgelatener als in Irish Pub Celtic Towerskan de sfeer haast niet. Wie het kleinschaliger wil, kan in Café Bornhem terecht. Al zijn de maximaal 100 plaatsen bij matchen van de Belgen voor vaste cafégangers gereserveerd. In en rond de cafés Charlatan, Jos en Gloria is het (bij winst) uit den boze om te plooien voor het licht wordt.

Leuven

Centrale ontmoetingsplek is traditiegetrouw de Oude Markt. Geen groot scherm, wel 38 grote flatscreens en plaats voor zo'n 12.000 mensen, hier aan de langste toog van het land. Concertzaal Het Depot opent de deuren voor wie onderdak en een groot scherm zoekt. De pop-upbar aan De Hoorntoont het op zijn retro's, met een zandterras vol ouderwetse tv's. Ook in de kleinschaliger bar van klimzaal Hungariawordt samen kijken aangemoedigd.

Mechelen

Nieuw sinds de match tegen de VS is het extra scherm op de Haverwerf, waar plaats is voor ruim 2.000 kijklustigen. De cafés rond de Vismarkt (met groot scherm) krijgen daardoor opnieuw meer ademruimte. Ook op het stationsplein, in Hombeek en in de Gouden Carolushal aan de Nekkerhal wordt vanavond en masse gejuicht. Voor wie van bruine volkscafés houdt, is Café Antverpia de plek.