© BELGA

Beerschot Wilrijk gaat met 2-1 de boot in op bezoek bij KV Oostende

Opnieuw geen puntenwinst voor een verdienstelijk Beerschot Wilrijk. Net zoals tegen Sint-Truiden klommen de Mannekes op voorsprong, maar ook nu werd een strafschop tijdens de slotfase hen fataal.

Hugo Fret

Coach Stijn Vreven wijzigde voor de verplaatsing naar Oostende zijn elftal in vergelijking met de midweekmatch van vorige woensdag tegen Sint-Truiden op drie plaatsen. Van den Bergh en De Jonghe werden respectievelijk vervangen door Pierre Bourdin en Gregory Grisez. Vooraan verscheen Irakli Bugridze voor het eerst aan de aftrap in de plaats van Loris Brogno. In laatste instantie kwam ook Placca aan de aftrap in plaats van Vanzeir.

De eerste noemenswaardige actie kwam op naam van Bugridze. Hij zette een individuele actie op, maar bleef net iets te lang met de bal aan de voet lopen. Oostende antwoordde langs Sakala die Mboko te gemakkelijk kon uitspelen. Prychynenko kon nog net in hoekschop verwerken. Fout inspelen van Prychynenko zette De Sutter op weg naar doel, maar hij besloot voorlangs.

Na twintig minuten ontsnapte Placca op aangeven van Bugridze. Hij waagde zijn kans met een laag schot dat via de vingertoppen van Ondoa in doel verdween: 0-1.

Even later moest Ondoa uitpakken met een knappe redding om een nieuwe poging van Placa in hoekschop te duwen. Oostende trok eveneens ten aanval. Zo kon Mboko in extremis Sakala, die iets te lang talmde, van een doelpunt houden. Toen Van Hyfte prima doorstak tot bij Maes, vond die Placca voor het Oostendse doel. De Togolees bleef iets te rustig en plaatste de bal op de lat.

Na een halfuur spelen nam Oostende het initiatief resoluut in handen en kon Beerschot Wilrijk enkel denken aan verdedigen. Dat gebeurde niet altijd op een efficiënte manier. Na balverlies van Prychynenko ging Sakala alleen op Vanhamel af. Die bracht in eerste instantie nog redding, maar de goed gevolgde Sander Coopman legde de rebound in doel: 1-1. Kort Hierna werd Prychynenko vervangen door Van den Bergh, waardoor Bourdin rechts centraal in de verdediging ging spelen. De Mannekes kwamen nog goed weg toen een poging van Canesin afweek in hoekschop. Ruststand: 1-1.

De Tweede helft begon met enkele degelijke kansen voor Beerschot Wilrijk. Bugridze stuurde Tissoudali centraal alleen naar het doel van Ondoa, maar die verslikte zich in een onnodige dribbel met balverlies tot gevolg. Even later was het Placca die niet kon profiteren van balverlies in de defensie van Oostende. De rebound van Maes werd in hoekschop verwerkt.

Oostende loerde nu vooral op de tegenaanval en brak enkele keren gevaarlijk uit. Zo zag Coopman zijn vluchtschot tegen de lat belanden. Een doelpunt van Vandendriessche werd na raadpleging van de VAR afgekeurd wegens voorafgaandelijk hanspel.

Een goed voetballend Beerschot Wilrijk, dat verdedigend niet altijd even secuur voor de dag kwam, moest nu meer en meer de druk van Oostende ondergaan. Een harde en lage voorzet werd door Grisez met de hand beroerd. Dat werd na tussenkomst van de VAR bevestigd, zodat de bal op de stip ging. Vanlerberghe zag zijn strafschop via de vingertoppen van Vanhamel in doel verdwijnen. Meteen stond de eindstand op het bord.

EINDSTAND. KV Oostende - Beerschot Wilrijk: 2-1

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL