Direct naar artikelinhoud

Stress verlamt de allerslimste mensen

Martin Heylen en Annelies Rutten bleken zoals verwacht een maatje te groot voor David Davidse. De verschillen waren niet groot, maar op de beslissende momenten gaf Davidse niet thuis. Zijn verhaal stopt na twee deelnames.

Het verloop

Martin Heylen slaagde er niet in om net zoals maandag van de concurrentie weg te fietsen. Rutten, Davidse en Heylen bleven bijna de hele quiz op zowat maximum zestig seconden van elkaar, met Rutten meestal in de koppositie. De situatie leek even benard te worden voor de journaliste van Het Nieuwsblad toen ze in de fotoronde maar weinig bekende zwangere vrouwen herkende, maar gelukkig voor haar wisten de mannen daar nog minder van. De filmpjesronde toonde eens te meer aan hoe belangrijk het is om daar toe te slaan. David Davidse kon wel vier goede antwoorden geven over de film Turks fruit, maar Rutten liep toch weg met het vijfde goede antwoord en de vijftig seconden. Net die vijftig seconden waren uiteindelijk voldoende om de twee mannen achter zich te laten.

De einduitslag

Annelies Rutten: 353 seconden - Martin Heylen: 313 - David Davidse: 289. Kleine verschillen, maar groot genoeg voor Heylen om Davidse in het eindspel terug naar huis te sturen. Onder meer zijn gebrek aan kennis over David Beckham en de laatste Belgische ministers van Binnenlandse Zaken deden hem de das om. Heylen maakte het af dankzij ex-Miss België Tatiana Silva.

Amusementswaarde

Viel de aflevering van maandagavond al wat tegen, dan was die van gisteren nog wat flauwer. De uitzending kabbelde voort, de hoogtepunten moest je met een vergrootglas zoeken en de deelnemers waren te gefocust op het spelletje. De Allerslimste Mens ter Wereld is na twee afleveringen een beetje het slachtoffer aan het worden van de te hooggespannen verwachtingen, waardoor winnen belangrijker lijkt te zijn deelnemen.

De Jury

Guy Mortier en Walter Grootaers namen de plaats in van Philippe Geubels en waren al iets prominenter aanwezig. Vooral Grootaers deed al bij al geslaagde pogingen om gevat tussen te komen. Maar de interactie tussen de jury en Van Looy blijft te kunstmatig met de vooraf ingestudeerde grapjes. (JDB)