Direct naar artikelinhoud

Lichaam verongelukt meisje gerepatrieerd vanuit Nepal

Het lichaam van Debbie Maveau, de 23-jarige vrouw die vorige week in Nepal omkwam, is gisteren gerepatrieerd. Dat kon Joren Vandeweyer, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken bevestigen.

Het onderzoek is nu in handen van het federale parket. Over de doodsoorzaak kon Vandeweyer geen uitspraken doen. Hij zei wel dat het stoffelijk overschot niet werd teruggevonden in een ravijn.

Maveau was op 31 mei vertrokken voor een zesdaagse trektocht door hetLangtang National Park in het midden van de Himalaya. Ze zat echter niet op het vliegtuig dat haar op 8 juni terug naar België had moeten brengen.

Minister Grouwels wil quadverbod in Brussels Gewest

Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) wil dit najaar het quadverbod invoeren. "Er zullen borden geplaatst worden langs alle gemeente- en gewestwegen die een invalsweg naar het gewest zijn. Het is wel nog wachten op de gemeentelijke besluiten vooraleer de borden er komen. Gezien minister Grouwels iedereen op een lijn heeft gekregen en de politieke wil er is, zouden de borden er in het najaar moeten staan", zegt Philippe Vanstapel, de persverantwoordelijke van Grouwels.

Politie ontdekt 2.000 wietplanten in Uikhoven

De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen heeft in een woning aan de Paenhuisstraat in Uikhoven bij Maasmechelen een professionele wietplantage ontdekt. Er zijn twee verdachten opgesloten. Die worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren.

De 2.000 oogstrijpe planten werden vernietigd. De elektriciteit voor de cannabisteelt werd illegaal afgetapt.

Een van de twee verdachten is de huurder van het pand waar de wietplanten stonden. Dat maakten de politie en het Tongerse parket woensdag bekend.

Man in levensgevaar na steekpartij bij Strantwerpen

In Antwerpen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een vecht- en steekpartij plaatsgevonden bij Strantwerpen, een zomerbar langs het Kattendijkdok. Er vielen drie gewonden. Een van hen, een 29-jarige man, werd in levensgevaar overgebracht naar het Middelheimziekenhuis. De dader kon ontkomen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

De overige twee gewonden, mannen van 30 en 40 jaar oud, kregen ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werden nadien naar het ziekenhuis overgebracht. De vechtpartij zou omstreeks 3.30 uur binnen begonnen zijn en zich nadien verplaatst hebben naar het terras.

EHEC-besmetting: nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis

Nog 5 van de 21 mensen die in Oost-Limburg besmet werden met de EHEC-bacterie, liggen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Afgelopen weekend en dinsdag mochten al 2 patiënten naar huis.

De eerste klachten na het eten van besmet vlees dateren van eind mei. Klanten van een supermarkt in Dilsen-Stokkem hebben toen filet americain gegeten die bereid werd met vlees van een dier dat in Genk was geslacht.

Van de 21 mensen met darm- en maagklachten dienden er 7 opgenomen te worden in het ziekenhuis. Allicht mogen dit weekend nog enkele patiënten naar huis.