Direct naar artikelinhoud

'We zijn nog niet dood'

Nog niet zo lang geleden waren ze nog Rode Duivel. Nu moeten Logan Bailly en Karel Geraerts met OH Leuven bikkelen voor het behoud in play-off III.

STELLING 1

Spelers als Karel Geraerts en Logan Bailly mogen nooit in play-off III belanden

Karel Geraerts: "Ik had het zeker niet zien aankomen. We misten onze start volledig, waardoor we heel het seizoen moesten achtervolgen. En dan verloren we nog het cruciale duel tegen Waasland-Beveren. Het is pijnlijk dat we tegen de degradatie strijden. Anderzijds: na de match van zaterdag kan de wereld er weer veel mooier uitzien."

Logan Bailly: "Dat is het leven, zeker? Voor mij is het nog een ander verhaal dan bij Karel, die 32 jaar is. Ik zeg niet dat zijn carrière voorbij is, maar hij heeft bij Club Brugge en Standard eigenlijk alles al bewezen. Voor mij ligt dat anders. Het is mijn eigen schuld dat ik - ik ga niet zeggen 'laag gevallen' ben - maar op dit niveau speel. Dat heb ik alleen maar te wijten aan mijn slechte prestaties in Duitsland."

STELLING 2

OH Leuven kan niet én play-off III én de eindronde tegen de tweedeklassers winnen

Geraerts: "Wat je ook zegt, we zijn niet dood. We hebben een goede kans om in eerste klasse te blijven. Ik heb nog geen seconde aan tweede klasse gedacht. Ik meen dat. Oké, er is dit seizoen heel veel gebeurd in Leuven. Dingen die onze club geen deugd hebben gedaan. Maar het is nu niet het moment om daarover te spreken. Wat wel duidelijk is, is dat we dit jaar niet goed gespeeld hebben."

Bailly: "Ik zie OHL in eerste klasse blijven. Het is Cercle toch ook gelukt? Zij hebben dit jaar ook bewezen dat je na een slecht seizoen plots weer veel beter kunt presteren. Twee of drie sterkhouders die blijven of komen, het kan een wereld van verschil maken. Alleen moeten we eerst voorbij Bergen en dan voorbij de tweedeklassers. Iedereen is alleszins goed bezig op training en gaat er weer helemaal voor."

STELLING 3

Zakken of niet, jullie zijn volgend jaar weg bij OHL

Geraerts: "Ik ben einde contract. Maar dat wil zeker niet zeggen dat ik hier weg ben. Ik vind OHL een geweldige club. Daarom ben ik op dit moment met maar één ding bezig: OHL in eerste klasse houden, zodat ik hier nog een paar jaar langer kan rondlopen. Als we zakken, is de kans klein dat ik hier volgend seizoen nog speel. Maar dat scenario wil ik dus koste wat het kost vermijden. Daarom wil ik nu mijn nek uitsteken en een voortrekkersrol spelen."

Bailly: "Mijn situatie verschilt wat van die van Karel, want ik lig nog twee jaar onder contract. Ik ben hier nog altijd graag. Om eerlijk te zijn: ik ben totaal niet bezig met mijn toekomst, waar ik volgend jaar zal spelen of het feit dat we eventueel kunnen degraderen. Onze focus moet nu op andere zaken liggen."

STELLING 4

De beslissing om Van Geneugden te ontslaan kwam te laat

Geraerts: "Neen. Ik blijf er zelfs bij dat als Van Geneugden het seizoen had mogen uitdoen, we nu play-off II zouden spelen. Herman Vermeulen, die de taken van Ronny heeft overgenomen, heeft nooit een klik kunnen krijgen binnen de spelersgroep. Gelukkig is Ivan Leko enkele weken geleden gekomen. Alleen is het jammer dat we ondertussen veel tijd en punten hebben verloren."

Bailly: "Ik heb altijd een goede relatie met Ronny gehad. Ook al is hij mijn trainer niet meer, ik heb nog altijd een heel goed contact met hem. Het is wel waar dat Leko voor een nieuwe, positieve flow gezorgd heeft. Het was belangrijk dat dat nu gebeurde, net op tijd. Hopelijk beseft iedereen in deze cruciale weken wat ons doel is en wat er moet gebeuren om dat te bereiken. Alleen dan komt het goed."