Direct naar artikelinhoud

Genk duikt top zes binnen na saai duel

Racing Genk pakte zijn vijfde thuisoverwinning op rij, maar had geen over-schot tegen een zwak Moeskroen. Schrijvers en De Ceulaer zorgden voor de verlossing na een slaap-verwekkende eerste helft.

Het strijdplan van Alex McLeish was duidelijk. Genk had er alle baat bij om Moeskroen meteen bij het nekvel te grijpen. De Schot beseft dat money time er stilaan aankomt in de strijd om play-off I en injecteerde met Buffel en De Ceulaer meer ervaring in zijn elftal. Buffel keerde terug uit schorsing, De Ceulaer stond voor het eerst sinds eind augustus aan de aftrap.

Een offensief ingesteld Racing Genk dus, op papier. Toch was het voetbal in de eerste helft inspiratieloos. Buffel probeerde als aanjager de boel aan te zwengelen, maar vond geen bijval bij zijn medemaats. Kabasele en Walsh stapelden de slordigheden van achteruit op en ook voetballend kreeg Genk niet één deftige aanval in mekaar gebokst.

Moeskroen kwam duidelijk voor één punt, plooide gewillig terug op de eigen helft en trok daar een dubbele gordel op. Veertig minuten was er geen bal te zien in de ijzig koude Cristal Arena. Tot Gorius met een goede diepe bal De Ceulaer vond, die in één tijd doortikte tot bij Siebe Schrijvers. Hij twijfelde niet en knalde met rechts hard in het dak van het doel.

Voor Genk leek het moeilijkste voorbij, zeker toen De Ceulaer twintig minuten voor tijd met zijn eerste van het seizoen alle twijfels wegnam. Hij ramde een gedevieerde hoekschop tegen de touwen.

Het voetbal was niet sprankelend, maar de Limburgers nestelen zich wel in de top zes. Al moeten ze in de Cristal Arena ook beseffen dat het niveau ondanks de vele afwezigen moet worden opgekrikt.