Direct naar artikelinhoud

Voetbal Gullit erelid van KBVB

Het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft beslist om Ruud Gullit de titel van erelid van de KBVB te geven. De 48-jarige Nederlandse ex-international wordt gehuldigd voor zijn uitzonderlijke prestaties in het kader van de ‘HollandBelgium Bid’, de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland voor de organisatie van het WK voetbal van 2018. Gullit zal de titel krijgen op de algemene statutaire vergadering van de KBVB van 26 juni 2011.

Openbare verkoop stadion KV Mechelen op 14 januari

Momenteel zijn het stadion en de jeugdvelden van KV Mechelen nog in handen van vereffenaar Johan Dubaere. Sinds de vereffening in 2002 huurde KV Mechelen het stadion van de vereffenaar. Om tot een definitieve oplossing te komen, bepaalde de rechtbank dat het stadion en de jeugdvelden openbaar verkocht moesten worden. Notaris Dirk Luyten bepaalde dat de openbare verkoop zal plaatsvinden op 14 januari in zaal Diependael in het centrum van de stad. Thierry Lammar, advocaat van de club, maakt zich echter sterk dat een openbare verkoop niet noodzakelijk hoeft. “Een onderhandelde oplossing of een echte verkoop, het kan nog alle richtingen uit.” Wie het stadion ook verwerft, KV Mechelen, Willy Van den Wijngaert of een derde partij, KV Mechelen zal niet tot een verhuis gedwongen worden. Het stadion staat ingeschreven als recreatiegebied. De stad gaf de club de garantie dat een bestemmingswijziging niet zomaar kan.

Tennis

Vliegen onder het mes

Het ongeluk blijft Kristof Vliegen achtervolgen. Hij raakte nooit helemaal fit sinds zijn bacteriële infectie in de zomer van 2009 en nu heeft hij tijdens zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen een liesbreuk opgelopen. Morgen wordt hij geopereerd in Antwerpen. “Ik had voorzien om mijn seizoen eind januari te starten maar zal me nu meer op februari moeten richten”, schreef de onfortuinlijke Limburger op zijn website. “Na achttien maanden tegenslag kunnen die paar weken er nog wel bij.” De 28-jarige Vliegen is momenteel het nummer 256 van de wereld.

Wielrennen

Australisch project Pegasus lijkt gered

Ploegleider Hendrik Redant, Robbie McEwen en Dominique Cornu kunnen wellicht opgelucht ademhalen. Volgens manager Chris White van het Australische Pegasus Sports kon zijn team gisteren voor het verstrijken van de deadline de benodigde bankgaranties aan de UCI overhandigen om een ProContinentale licentie aan te vragen. “We kunnen 2011 starten met een budget om ons programma af te werken en succesvol te zijn”, aldus White. “Onze hoofdsponsor haakte af, maar we hebben op het nippertje een nieuwe geldschieter gevonden.” Wie dat is, blijft voorlopig geheim. Vanuit de UCI kwam gisteren nog geen beslissing omtrent de toekenning van de licentie.