Direct naar artikelinhoud

Live painting in de slaapkamer

25 jaar Biënnale Kortrijk: de zilveren editie! Kortrijk maakt zich op voor een tiendaags gigabuffet van prachtig design, interieur, architectuur en innovaties. Wij maken graag een plannetje op.

Al 80 jaar maakt Treca Interiors dromen waar, dankzij hun prachtig en inspirerend slaapkamerdesign. Voor de Biënnale lanceren ze een exclusief project en gaan ze aan de slag met kunstenaar Denis Meyers. Die zal op verschillende dagen aan livepainting doen en een doek, een bed en een pyjama helemaal omtoveren tot pièces uniques; het resultaat zal per opbod verkocht worden. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Exponentieel dansen met DIFt

Het fijne Gentse designbureau DIFT strijkt tien dagen lang neer in de Kortrijkse binnenstad. Nooit verlegen om een fijn en inspirerend idee wil DIFT het 'Biënnale-gevoel' verlengen en verleggen. DIFT brengt twee elementen samen in één ruimte: design & clubbing. Ze doopten het project Club Design, waar je overdag terechtkan voor (Belgisch) design, een aantal pittige debatten, twee keer brunch (zaterdag en zondag) en 's avonds sfeervolle ontspanning met topnotch cocktails, muziek en coole party-vibes.

www.clubdesign.be

een architecturale wandeling

Als je dan toch in Kortrijk bent, waarom laat je je dan niets eens verrassen door al het fraais wat de stad te bieden heeft? Plannetje in de hand, en ontdekken maar: prachtige architecturale parels als het Buda of het Begijnhof, culinaire hotspots als Paul's Boutique, Bar Gust of Bar Jules, historische sites, coole shops én een prachtige expositie van jong Kortrijks designtalen. Cultuur in al zijn vormen, dankzij een handig plannetje. Smartphone erbij en het Kortrijkse Biënnale-avontuur kan beginnen.

www.kortrijkcreativecitytour.be

Peepshow? Jazeker

In de hoogtijden van de pop-ups mogen de peepshows niet ontbreken. Een echte? Wel, ja, maar niet in de strikte zin van het woord. Op het Buda-eiland kan je immers gaan piepen naar de evolutie van een aantal start-upprojecten (bij Startit@KBC), waar (jonge) ondernemers zichzelf en hun project tien dagen lang min of meer bloot geven.

www.popuppeepshow.be

We are the

next generation

Youth is wasted on the young? Toch niet als we de schare jonge ontwerpers/designers zien die tijdens de Week van het Ontwerpen het beste van zichzelf komen geven. Hier zie je de ontwerptoekomst van morgen in beeld: de beste studentenprojecten uit heel Vlaanderen, innoverende en frisse ideeën van een generatie jonge hemelbestormers. Van juwelen tot maatschappelijke modellen, zonnewering tot coole tablet-applicaties: come and be surprised!

www.weekvanhetontwerpen.be

Alle hoeken van de kamer zien op Biënnale Interieur 2016