Direct naar artikelinhoud

Een greep uit de Amazon Originals

'Sneaky Pete'

Oudgediende David Shore (House, Medium) en steracteur Bryan Cranston, die zelfs even in de regisseursstoel ging zitten, pakten uit met een erg toegankelijke thrillerserie vol twists en turns, een juweeltje van ensemblespel. Centraal staat Marius Josipovic, een meesteroplichter die na een verblijf achter de tralies als een koekoeksjong de plaats inneemt van kleinzoon Pete bij een koppel dat ex-bajesklanten begeleidt.

'Bosch'

Michael Connelly, bestsellerschrijver van noirfictie rond de stuurse L.A.-flik Hieronymus Bosch, probeert al decennialang een van zijn boeken verfilmd te krijgen. Het is uiteindelijk Amazon die in de gouden era van televisie de knoop doorhakte en veteranen van The Wire zoals Eric Overmyer en ook auteur George Pelecanos kliste. Geen woord te veel, zinderend, met een uitstekende Titus Welliver in de titelrol.

'Goliath'

Nog meer werk van televisiemakers die hun sporen al hebben verdiend. David E. Kelley, wereldberoemd dankzij Ally McBeal, en Jonathan Shapiro kozen opnieuw voor gerechtsdrama, deze keer met zwaargewichten in de cast. Billy Bob Thornton haalt weer (zoals in Fargo) het onderste uit de kan van een louche figuur, de hevig drinkende riooladvocaat Billy McBride. Het is echter William Hurt die als McBrides aartsrivaal een Golden Globe won.