Direct naar artikelinhoud

Bestseller 'Het smelt' wordt podcast

Het smelt, de debuutroman van Lize Spit, is vanaf heden niet alleen te lezen in boekvorm, maar ook gratis te beluisteren als podcast.

Het volledige verhaal wordt in 21 wekelijkse afleveringen online geplaatst, maar voor de bingeluisteraars is het ook mogelijk om de hele roman in één keer te downloaden.

De roman Het smelt, waarin de jonge Eva terugkeert naar haar ongelukkige jeugd in een klein Vlaams dorp, kwam in januari dit jaar uit bij uitgeverij Das Mag, en staat sindsdien vrijwel onafgebroken op één in de bestsellerlijsten.

Ondertussen zijn er meer dan 70.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten van de roman werden al verkocht aan acht landen, waaronder Groot-Brittannië, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

Ook de filmrechten werden al verkocht aan Menuet, het productiehuis achter De helaasheid der dingen en Belgica. Actrice Veerle Baetens zal de regie op zich nemen.

De podcast van 21 afleveringen is te downloaden via iTunes en Soundcloud. Het volledige audioboek is aan te kopen in de onlineshop van uitgeverij Das Mag.