Direct naar artikelinhoud

Brusselse Museum Night Fever trok 15.500 bezoekers

De zevende editie van Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse Musea, trok zaterdagavond en -nacht 15.500 unieke bezoekers, goed voor een totaal van 54.000 museumbezoeken. Dat zijn net iets minder unieke bezoekers dan de 16.000 die de zesde editie vorig jaar trok.

De musea die de meeste bezoekers over de vloer kregen waren Bozar, dat uitpakte met de toptentoonstellingen van Michaël Borremans en Zurbarán, en het BELvue Museum met onder andere live concerten van enkele veelbelovende beginnende Belgische bands en 'onzichtbare' performances.

Chris Van den Durpel presenteert 'Familieraad'

Chris Van den Durpel presenteert deze zomer, waarin 25 jaar VTM gevierd wordt, Familieraad. Het programma zal twee maanden lang te zien zijn, telkens van maandag tot vrijdag. Volgens een persbericht van VTM zal Van den Durpel het programma "op zijn eigen persoonlijke manier presenteren en er zijn humoristische stempel op drukken". De deelnemende teams zullen bekende mensen zijn, die samen een VTM-geschiedenis hebben.

VVJ vraagt in resolutie 'meer redelijkheid' bij operatie-Mediahuis

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) vraagt dat de directie van de nieuwe mediagroep Mediahuis "meer redelijkheid" aan de dag legt tegenover het personeel. De VVJ stemde daarover een resolutie tijdens haar algemene vergadering van zaterdag. De sociale onderhandelingen over operatie-Mediahuis, het samenvoegen van de krantenactiviteiten van de mediagroepen Corelio (Het Nieuwsblad, De Standaard) en Concentra (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg) verlopen moeizaam. De VVJ wijst erop dat er bij operatie-Mediahuis een tweehonderdtal functies bedreigd zijn, waaronder 67 journalistieke. Daarnaast verliezen tientallen freelancejournalisten hun werk.

Charlotte Dawson dood gevonden in Sydney

De Australische mediapersoonlijkheid Charlotte Dawson is op 47-jarige leeftijd overleden. Haar lichaam werd zaterdagochtend gevonden in haar appartement in Sydney. De van oorsprong Nieuw-Zeelandse kampte met depressies. Ze was tot voor kort jurylid in Australia's Next Top Model en verscheen veelvuldig in ontbijtprogramma's op televisie. Ze was een belangrijk voorvechter tegen cyberpesten, waar ze zelf ook slachtoffer van is geweest, en voerde gezondheidscampagnes.

Meer dan 200.000 euro voor oudste cover 'Superman'

De oudste nog bestaande originele titelprent van een Superman-comic is vrijdag bij het veilinghuis Heritage in New York voor bijna 209.000 euro onder de veilinghamer gegaan. Nieuwe eigenaar is een handelaar uit Houston, die een felle strijd moest leveren met twintig andere bieders. De cover zal voortaan postvatten in de etalage van 's mans Texaanse winkel. De illustratie was gemaakt voor de cover van een in augustus 1939 verschenen aflevering. Op de door Fred Guardineer getekende cover van aflevering vijftien van de reeks Action Comics is te zien hoe de superheld onder water een duikboot met daarin een opgesloten US-Marine naar het wateroppervlak duwt.

Michel Follet

'Klavecimbel is een rammelende kettingkast die mij compleet gek maakt'

Radiomaker Michel Follet over zijn gehoorproblemen in Nele Needs A Holiday op Radio 1.