Direct naar artikelinhoud

Buffalo's die wildparkeren krijgen 500 euro boete

Supporters die voor een wedstrijd van voetbalclub AA Gent parkeren op de nabijgelegen parking van de winkel Brico Plan-It riskeren een boete van 500 euro.

De parking is net als alle andere parkeerplaatsen rond de Ghelamco Arena eigendom van de NV Gent Parking - een dochteronderneming van projectontwikkelaar Ghelamco. Brico huurt de helft van de parking.

Omdat parkeerplaatsen in de buurt van het stadion duur zijn - tot 250 euro voor een seizoen -plaatsen supporters bij thuiswedstrijden van AA Gent hun wagen op de gratis Bricoparking. Dat is echter tegen de zin van Ghelamco, die de parking gebruikt om vips te laten parkeren.

"Tegen de volgende match zal de parking na sluitingstijd van de winkel afgesloten worden", zegt Bricozaakvoerder Gilbert Driege die zich in het initiatief kan vinden. "Enkel wie een geldig vipticket heeft, zal van het terrein mogen. De anderen krijgen een boete opgelegd." Stewards waarschuwden automobilisten vorig weekend dat de boete 500 euro zal bedragen.

Vraag is of Ghelamco dergelijke boetes wel mág opleggen. Boetes op privéparkeerterreinen bevinden zich in een grijze zone. Bij Ghelamco was niemand bereikbaar voor commentaar.