Direct naar artikelinhoud

Politie verspreidt beelden rellen Hofstade

De politie is nog steeds op zoek naar enkele relschoppers die in de paasvakantie het Bloso-domein van Hofstade op stelten zetten, en heeft daarom nieuwe beelden verspreid. Het gaat om amateuropnames gemaakt toen jonge allochtonen de politie aanvielen. Bij die aanval werd één agente zwaargewond. Op de beelden die nu zijn vrijgegeven, is een aantal van de jongeren duidelijk herkenbaar. De politie wil nu weten wie ze zijn, vertelde ze in Het Nieuws van vtm, dat de opnames toonde. Vermoedelijk komen ze uit het Brusselse.

Op de beelden van de omstander is goed te zien hoe enkele tientallen jongeren op paasmaandag agressief werden, nadat de politie tussenbeide kwam bij een vechtpartij. Ze bekogelden de agenten met stenen en vielen twee politiewagens aan. De agenten riepen er hun collega's bij. Uiteindelijk raakte één agente zwaargewond. De politie pakte die bewuste middag slechts één jongere op.

De rellen lokten destijds een polemiek uit en leidden tot een batterij veiligheidsmaatregelen, zoals een dure omheining waardoor toegangs- en identiteitscontroles mogelijk werden. Enkele bezoekers beweerden nadien ook dat de politie de rellen deels in de hand had gewerkt door veel te fel te reageren op een banale vechtpartij.

Wie een van de amokmakers herkent, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie op 0800/30.300.