Direct naar artikelinhoud

Raadkamer laat Sint-Niklase huisarts die zoon euthanaseerde vrij

Dendermonde l De huisdokter uit Sint-Niklaas die eind februari haar 32-jarige zoon euthanaseerde, moet niet langer in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Het parket kon nog in beroep gaan tegen de vrijlating van de vrouw, maar ziet daar vanaf.

De 59-jarige huisarts had haar depressieve en schizofrene zoon een dodelijke injectie toegediend. Daarna probeerde ze zichzelf van het leven te beroven door zich in te spuiten met dezelfde stof. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een week later uit een coma ontwaakte. De vrouw werd toen aangehouden op beschuldiging van moord. Na zes maanden voorlopige hechtenis was de kwalificatie van de feiten nog steeds ongewijzigd. De vrouw blijft beschuldigd van moord.

Haar zoon zou haar nochtans gesmeekt hebben euthanasie op hem uit te voeren en die wens ook op papier hebben gezet, dat later gevonden werd. De moeder had ook documenten ingevuld die nodig zijn voor een euthanasieaanvraag. Ze had daarna ook zelf uit het leven willen stappen. Volgens haar patiënten was ook de moeder al geruime tijd depressief en had ze erg veel last van stress in haar praktijk.

(TDG)