Direct naar artikelinhoud

Vier voetbalclubs krijgen (voorlopig) geen licentie

Vier clubs uit de hoogste klasse hebben nog geen licentie voor volgend seizoen. Die is nodig om te kunnen uitkomen in 1A of 1B.

Gisteren kende de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond KBVB een aantal licenties toe voor volgend seizoen. Van de eersteklassers was er slecht nieuws voor Moeskroen, Kortrijk en Lokeren. Voor hen is het wachten tot 12 april om te zien of ze alsnog hun licentie behaald hebben.

KVK maakt zich geen zorgen. "Er was nog een rapport van de licentiemanager rond de functie van Karim Belhocine die door de commissie niet werd behandeld vóór de licentiedossiers voor kwamen", zegt algemeen manager Leterme. Lokeren is zich dan weer aan het omvormen van een vzw naar een nv en dat kan niet gebeuren zonder goedkeuring van de UEFA. Enkel dat document ontbreekt.

Ook Union, Cercle Brugge en OHL kregen nog geen licentie. Zij moesten vorige week uitleg geven en verwachten geen verdere problemen. Bij Lierse waren er geen problemen.

Voorts werden de Europese licenties toegekend. Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, KV Oostende, Standard, Racing Genk en Zulte Waregem mogen wedstrijden in Europa in eigen huis afwerken. Charleroi (op Anderlecht), KV Mechelen en Waasland-Beveren (Heizel), STVV (in Genk) en Eupen (op Sclessin) zouden moeten uitwijken.