Direct naar artikelinhoud

Servische zware jongen vrijgesproken

Een 37-jarige Serviër heeft op de correctionele rechtbank van Brugge de vrijspraak gekregen nadat hij verzet aangetekend had tegen een veroordeling voor vier gewelddadige overvallen. De feiten speelden zich af in december 2001, februari 2002 en juni 2003 in Knokke-Heist, Antwerpen en Hasselt. De man, die internationaal bekend staat als een gewelddadige overvaller, ontkende tijdens de vorige zitting dat hij iets met de feiten te maken had. (BELGA)

Drie jaar cel voor opzettelijke aanrijding

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige man veroordeeld tot drie jaar cel waarvan twee derde met uitstel. Het gaat om Björn D.D., die in Overijse een Britse zestiger omver reed. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. De aanrijding deed zich voor op 21 november 2008. De 33-jarige D.D., die in Monaco woont, had met zijn Jaguar de E411 verlaten in Overijse en kreeg het aan de stok met een andere bestuurder. De 60-jarige Brit Roger M. sloeg tweemaal met zijn vuisten op de motorkap van de Jaguar. Uiteindelijk reed D.D. de Brit aan, die ten val kwam en zwaargewond raakte.

(BELGA)

Persoon komt om in brandende wagen

Op de grens van Retie en Mol-Postel is een persoon om het leven gekomen bij een auto-ongeval. De auto vatte vuur nadat hij tegen een boom was geknald. Volgens sommige bronnen was een inzittende even voordien betrokken bij een incident in Retie, maar het is niet duidelijk of diezelfde persoon ook het dodelijke slachtoffer is. Het parket van Turnhout blijft voorlopig heel karig met commentaar.

(BelGA)

Vier jaar cel voor partnergeweld

De correctionele rechtbank in Tongeren heeft een 55-jarige man uit Maasmechelen veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 2 jaar effectief, en een boete van 1.100 euro voor extreem partnergeweld. De man is ook 42.545 euro schadevergoeding schuldig aan zijn ex-vrouw. De beklaagde gebruikte tussen 1 augustus en 21 oktober 2006 geregeld fysiek geweld tegen zijn toenmalige vrouw, met een scheiding tot gevolg. De beklaagde kon dit echter niet verkroppen en in de nacht van 26 op 27 januari 2007 liep de situatie uit de hand. Het slachtoffer hield hier blijvende letsels aan over. (BELGA)