Direct naar artikelinhoud

Limbombe speelt zich in de harten van Brugge-fans

Eén naam rolde over de tongen. Niet die van Vanaken of Vormer, wel die van assistgever Anthony Limbombe (22). Na drie maanden Club schijnbaar volledig ingepast.

Arrogant, lastig en egoïstisch, dat was de reputatie die Limbombe meenam uit Nederland. Het was naar verluidt Preud'homme die de knoop doorhakte.

"Ik houd hem wel in het gareel", zoiets moet het geweest zijn. Tenslotte had hij al lastigere karakters getemd. Michel Preud'homme heeft (voorlopig) gelijk gekregen. De zelfbewuste, maar ongeduldige, jongeling die bij NEC geen uitdaging meer zag, is getransformeerd in een volwassen voetballer die inzet koppelt aan efficiëntie.

Gisteren was hij goed voor twee assists. "Twee perfecte assists", verbeterde Vanaken ons. "Het is fijn om te weten dat er iemand in de ploeg is die zo'n actie in huis heeft."

Limbombe speelt door de afwezigheid van Izquierdo als linksbuiten. Een jaar vroeger dan voorzien. Want het plan was om hem klaar te stomen als vervanger van de Colombiaan. "Het is fenomenaal hoe snel Anthony die positie opgepikt heeft", aldus Preud'homme. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Het is schitterend met welke mentaliteit hij wil bijleren."