Direct naar artikelinhoud

Ontvoerden criminelen zoon El Chapo?

Maandag ontvoerden gewapende overvallers een zevental mensen uit een chic restaurant in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Onder hen mogelijk ook een zoon van drugsbaas El Chapo.

Of Iván Guzmán, zoon van Joaquín 'El Chapo' Guzmán, inderdaad onder de slachtoffers is, is onduidelijk omdat in het etablissement valse identiteitsbewijzen zijn gevonden.

Acht gewapende mannen ontvoerden maandag zes of zeven vermoedelijke leden van het beruchte Sinaloa-drugskartel uit het restaurant in het centrum van Puerto Vallarta. Het kartel stond onder leiding van El Chapo, die werd gearresteerd maar vorig jaar weer uit de gevangenis ontsnapte. In januari wist de politie hem opnieuw bij de kraag te vatten.

De ontvoerders waren zwaar bewapend en hadden hun gezichten bedekt om niet herkend te worden. Ze reden in twee pick-uptrucks.

Een veiligheidsexpert zei dat het vreemd is dat de dinerende slachtoffers niet bewapend waren of beveiligd werden. Vier vrouwen uit de groep zouden zijn achtergelaten, maar de politie heeft hen nog niet teruggevonden. Volgens lokale media zijn er geen toeristen ontvoerd.

De toeristenstad Puerto Vallarta bij de Grote Oceaan is het werkgebied van het Jalisco New Generation kartel. Dit drugskartel wordt steeds machtiger.

Vorige maand werd Consuelo Loera, de moeder van El Chapo, thuis overvallen door 150 zwaar bewapende criminelen van haar zoons voornaamste tegenstander. Bij de overval werden terreinwagens meegenomen en zouden ten minste drie en mogelijk tien dorpelingen van het bergdorp La Tula om het leven zijn gebracht.