Direct naar artikelinhoud

De witte opmars van Rueda

Rueda is in geen tijd uitgegroeid tot de maatstaf voor witte Spaanse wijn. De hoogvlakte nabij Toro zorgt samen met de verdejo-druif voor de frisheid die witte wijn nodig heeft. Rueda geeft op Megavino dit weekend gratis masterclasses voor geïnteresseerden.

Marqués de Riscal (verdejo), Rueda 2012

Aromamix van lentebloesem, limoen en kruisbes. In de mond zijdeachtig met delicate zuren. Vrij strak smaakpalet. Fijne en lichtjes kruidige finale met een goede lengte. Zuivere afdronk zonder bitter. (13% alc.)

Delhaize, €7,55

Solar de la Vega (viura-verdejo), Rueda 2012

Licht strogeel met gouden reflectie, wat beginnende oxidatie verraadt. Toets van honing, kruiden en hars samen met florale impressies. Zachte aanzet, gevolgd door een zoetfruitig palet met een hars- en kruidenretour. Niet bewaren. (12,5% alc.)

Carrefour, €4,49

Marqués de Riscal Sauvignon, Rueda 2012

Uitgesproken sauvignon-neus met groene tonen van buxus en gemaaid gras. In de mond een rond en tropisch karakter, genereus gestoffeerd, rokerige ondertoon. Afdronk die wat spanning mist. (12,5% alc.)

Makro, €7,99

Monte Palma (verdejo), Rueda 2012

Discrete neus met vooral florale impressies en een vleugje citroen. Fris op de tong met hoogtonige zuren. Matige fruitconcentratie en korte afdronk. Lichtvoetige aperitiefwijn. (12,5% alc)

Colruyt, €4,85