Direct naar artikelinhoud

Doorgelicht

De Pallone-sofa van het Nederlandse familiebedrijf Leolux heeft dit jaar een levenspartner gekregen en dat heeft de gezinssituatie flink door elkaar geschud. Was hij vroeger een eenzaat met een hond (Puppy Pallone, 2003), dan is hij nu een levensgenieter (Pallone) met vrouw, Ma'llone (2013), en kind, Lill'one (nieuwe naam van de Puppy).

De futuristische poef met leuning werd in 1989 ontworpen door de Nederlander Roy de Scheemaker voor het Huis van de Toekomst in Rosmalen. Hij werkte toen bij het ontwerpbureau Mazairac/Boonzaaijer dat de opdracht gekregen had om het Huis in te richten. Vanaf dag één was fabrikant Leolux betrokken bij het ontwikkelingsproces.

De zetel werd bekroond met de Nederlandse Meubelprijs en kaapte ook de Zwitserse Design Prijs en de prestigieuze Reddot Award weg.

Roy de Scheemaker haalde zijn inspiratie voor Pallone in de James BondstripGoldfinger (1961) en de futuristische stripreeksen Barbarella (1962) en Baardmans en de Kale (1969).

De kleine pootjes geven de Pallone - Italiaans voor ballon - zijn zwevende karakter. Zijn gewicht houdt hem met de voetjes aan de grond. Vader weegt zo'n twintig kilogram, moeder zeventien en hun boreling zit al aan een flinke tien kilogram. De leuning biedt een maximaal zitcomfort.

De Pallone Family is verkrijgbaar in duizenden varianten, volgens je persoonlijke voorkeur. Elk segment van de sofa is verkrijgbaar in 45 verschillen- de kleuren Senso-leder. Wie hem assorti wil met de gordijnen kan een overschotje tot een rugleuning laten draperen. Je kunt overigens ook de pootjes laten lakken.

Leolux adviseert zijn klanten een aantal kleurencombinaties in de nieuwe Family-collectie. Jazz gebruikt aardse kleurtonen, Hollywood heeft zwart-wit en Pop-art is het frivole kleurboek.

Leolux heeft een showroom, Bergensesteenweg 423A in Sint-Pieters-Leeuw, waar het volledige gezin te koop is. Pallone, 1.495 euro. Ma'llone 1.395 euro. Lill'one 795 euro. Prijzen kunnen verschillen naargelang de kwaliteit van de bekleding.