Direct naar artikelinhoud

Leider steekt andere leider neer op KSJ-kamp

In Ochamps in de provincie Luxemburg heeft een KSJ-leider zaterdagavond tijdens een voorkamp een andere leider ernstig verwond met een mes. De 28-jarige dader werd gisterenavond aangehouden voor poging tot moord. Volgens het parket heeft hij psychische problemen.

Het eigenlijke kamp met een 40-tal leden zou woensdag van start gaan, maar werd na het voorval geannuleerd. De leiding van de KSJ-groep is erg aangedaan door de feiten. "We zijn erg geschrokken door het voorval. We hebben meteen contact opgenomen met de hulpdiensten en hebben daarna de nationale koepel om advies gevraagd", luidde het. "Aan de hand van dat advies en de tips van professionele hulpverleners hebben we samen met de nationale koepel geprobeerd om alle leiders te begeleiden en bij te staan."

De steekpartij gebeurde zaterdagavond rond 21 uur. De omstandigheden van het incident zijn voorlopig onduidelijk.

De KSJ-leider die de messteken toediende, spreekt zelf van 'een daad van waanzin'. Hij is momenteel overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis, waar wordt onderzocht of hij zich bewust was van zijn daad en of hij daar dan ook verantwoordelijk voor kan worden gesteld. De verdachte gaf geen motief voor zijn aanval. De steekpartij was dan ook zeer onverwacht en extreem gewelddadig.

Het slachtoffer van de steekpartij werd naar het ziekenhuis van Libramont gebracht. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.