Direct naar artikelinhoud

Cyriac: 'Ik kies voor Anderlecht'

Gohi Bi Cyriac speelt de komende vier seizoenen voor Anderlecht. Paars-wit betaalt 2 miljoen euro, de vastgelegde som die in Cyriacs contract bij Standard was opgenomen.

De handtekeningen ontbreken nog, maar de overgang van Cyriac van Standard naar Anderlecht is zo goed als rond. De Rouches kregen gisteren officieel de bevestiging van Anderlecht dat paars-wit hem voor twee miljoen euro overneemt. De landskampioen maakt handig gebruik van een opstapclausule in Cyriacs contract, waarin staat dat een club de Ivoriaan tussen 1 en 15 juli voor dat bedrag kan wegplukken.

Dat Cyriac momenteel herstelt van een tweede kruisbandblessure in evenveel jaar schrikte Anderlecht dus niet af. Ook Cyriac bevestigde, in een officieel bericht van de hand van zijn manager Mogi Bayat, zijn keuze. "Na lang nadenken heb ik de knoop doorgehakt: vanaf het seizoen 2012-2013 speel ik voor Anderlecht. Ik had lucratievere opties in het buitenland, maar de ambities van Anderlecht passen perfect bij de carrière-uitbouw die ik voor ogen heb."

De transfer van Cyriac komt niet als een verrassing. "We wisten al maanden wat er gaande was", zegt Jean-François de Sart, sportief directeur van Standard. "Toen we eind februari onderhandelden over de contractverlenging van Cyriac tot 2016 eiste zijn manager, Mogi Bayat, dat er in het nieuwe contract een opstapclausule van 2 miljoen euro zou worden opgenomen. Zo niet dreigde hij ermee de door FIFA erkende Webster-regel toe te passen. Volgens die regel (genoemd naar een Schotse voetballer die in 2008 zijn overstap van Hearts naar Wigan forceerde, red.) kon Cyriac zich vrijkopen mits een vergoeding gelijk aan het salaris dat hij zou verdiend hebben mocht hij zijn contract bij ons hebben uitgedaan.

"Bayat wist eind februari al waar hij met Cyriac voor 2 miljoen naartoe kon. We kunnen Anderlecht niets verwijten. Zij hebben de kans benut die zich voordeed."