© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Geslagen, verstikt en geschopt omdat ik bord met ‘Republikeinen tegen Trump’ in de lucht stak”

De man die heel wat tumult veroorzaakte tijdens een meeting van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in Reno (Nevada, Amerika) heeft voor het eerst gereageerd op het incident. De man, die zelf ook een Republikein is, had géén wapen, maar droeg wel een bord met zich mee met daarop “Republicans against Trump” (Republikeinen tegen Trump, red.)

lbo

Het gaat om de 33-jarige Austyn Crits uit Reno. Hij stond vooraan tussen het publiek tijdens de campagnemeeting van Trump in Reno. Hij had een bord met zich mee waarmee hij tegen de Republikeinse presidentskandidaat wilde protesteren. Toen hij het bord, in stilte, in de lucht stak, begonnen mensen rondom hem Austyn uit te jouwen. “Dat had ik verwacht”, zegt hij aan The Guardian. “Maar ze werden al snel gewelddadig. Ze grepen me vast, ze probeerden mijn bord af te pakken. Ze begonnen te schoppen en te slagen, iemand greep zelfs naar mijn ballen, ik werd verstikt door de menigte.”

© AP

Austyn meent gezien te hebben dat Donald Trump hem vanop het podium ook aanwees, waarna er nog meer ophef was in het publiek. Toen iemand in de menigte plots riep dat Austyn een wapen bij zich had, wat niet zo bleek te zijn, brak de chaos helemaal los. “Ik schreeuwde dat ik géén wapen bij had, dat ik enkel een bord mee had, maar niemand luisterde.” Mensen vluchtten weg, Donald Trump werd in allerijl van het podium gehaald door veiligheidsdiensten.

“Trump is dictator en fascist”

Austyn zegt aan The Guardian dat hij niet kwaad is op de menigte die hem toetakelde. “Het zijn mijn landgenoten. Het is de schuld van de haatretoriek van Donald Trump. Dat is een van de redenen waarom ik tégen Trump ben. Hij is een dictator, een fascist. Hij maakt van goede mensen beesten. Dat is wat er vandaag gebeurd is.”

Toen Austyn werd weggeleid uit het gebouw, werd hij door de menigte uitgejouwd. “Ik ben nog steeds in shock van het geweld, en ik maak me zorgen over de toekomst van dit land met Trump.”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER