Direct naar artikelinhoud

Brussels Airport is populairder dan ooit

Brussels Airport, dat vorig jaar nog getroffen werd door een aanslag, heeft een recordmaand én een recordkwartaal achter de rug.

"Het vertrouwen van passagiers in Brussels Airport is opnieuw op het hoogste niveau", klinkt het. In maart ontving de luchthaven 1.879.510 passagiers. Dat zijn er bijna 10 procent meer dan het vorige record in 2015.

Op kwartaalbasis zette Brussels Airport eveneens een record neer, met 4,977 miljoen passagiers. Dat zijn er 10 tien procent meer dan het vorige record in 2015. Dat het nu weer beter gaat, is vooral te danken aan Brussels Airlines en Ryanair. Die groeiden de afgelopen tijd het hardst. Ook is er bij het langeafstandsverkeer sprake van groei, ondanks het vertrek van een grote speler.

De luchthaven van Charleroi noteert dan weer tegenvallende cijfers. Tijdens de eerste drie maanden van 2017 zijn iets meer dan 1,523 miljoen passagiers via de luchthaven gereisd, een daling van 1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de luchthaven gisteren bekend.

In januari tekende Brussels South Charleroi Airport nog een groei van 7 procent op, maar februari en vooral maart vielen tegen.

De luchthaven wijt die resultaten aan de uitzonderlijke situatie van vorig jaar, toen na de aanslag in Zaventem tientallen vluchten via Charleroi werden afgeleid.