Direct naar artikelinhoud

Geen vakantie, geen transfer, wel revalidatie

De zwelling voorspelde weinig goeds. Eden Hazard brak in de laatste training voor Tsjechië bij een trap op doel de rechterenkel. Adieu interlands, adieu zomervakantie, adieu transfer. De Duivel ging gisteren in Londen al onder het mes.

Het leven gaat voort. Er kon zelfs een grapje af over de enkel. Eden Hazard is niet de speler die lang stilstaat bij gebeurtenissen. Zelfs over de zwaarste blessure in zijn tienjarige profcarrière stapte hij behoorlijk makkelijk heen. Hij aanvaardt het lot en de revalidatie die drie maanden kan duren. Hij mist straks de start van de Premier League, half augustus.

Hazard bleef zondag, op de laatste training, bij een trap op doel met zijn rechtervoet even in het gras steken. Gisterennamiddag lag hij in Londen, voor het eerst in zijn loopbaan, op een operatietafel. Het wordt de langste revalidatie uit zijn carrière. Tot voor zondag was hij zelden geblesseerd, ondanks de trappen die hij wekelijks incasseert. Vorig seizoen stond hij zes weken aan de kant. Zijn langste periode ooit. In tien jaar als prof, met 521 wedstrijden op de teller, miste hij er amper 26 door blessures.

"Eden brak in zijn enkel een bot aan de kuit, gelukkig niet aan zijn scheenbeen", zei bondsdokter Kris Van Crombrugge. "Meestal scheuren de ligamenten bij zulke blessures ook af, maar op de scan zagen we dat er minimale schade is. Erg beperkt. Daardoor zal zijn revalidatie vlot verlopen. Alles komt honderd procent in orde. Ook met zijn enkel. Binnen drie maanden zal hij weer volledig fit zijn. Eden weet dat het realistisch is. Hij is zoals we hem kennen. Hij blijft optimistisch, ook na dit trauma."

Hazards directe toekomstplannen mogen wel meteen de prullenmand in. De vakantie met vrouw en drie zonen, waar hij zo naar uit had gekeken, zal er heel anders uitzien. Het wordt revalideren in plaats van amuseren en voetbal vergeten. "Op vakantie denk ik enkel aan vakantie", zei hij zondag op de persconferentie voor de training. "Dan wil ik alleen maar tijd doorbrengen met mijn familie en daarvan genieten."

Ook door een eventuele transfer naar Real Madrid mag een kruis. De Champions League-winnaar had de voorbije maanden zijn lijntjes uitgegooid. Reals CEO José Ángel Sánchez had in november zelfs een ontmoeting met Hazard en zijn entourage, maar de eindbeslissing was nog niet genomen.

Bovendien moest Real ook langs Chelsea passeren. De Londense club had de egelstelling al aangenomen, na de zoveelste ronde geruchten. Begin mei had de clubleiding een informeel gesprek met Hazard.

Loonsverhoging

Het resultaat van de conversatie: Hazard gaat nergens heen. Na een tweede landstitel in drie jaar heeft eigenaar Roman Abramovitsj grote ambities. Hij droomt van Europese triomfen. In die aspiraties speelt Hazard een sleutelrol. Met hem als absolute ster wil Chelsea weer aansluiting vinden bij de elite in Europa. Dat spiegelen ze hem ook voor. Op Stamford Bridge moet hij al zijn ambities kunnen inwilligen: de Champions League-trofee en, als hij wil, ook de Ballon d'Or.

Om hem over de streep te trekken wilde Chelsea hem ook betalen als een grote. Met een brutosalaris van zo'n 235.000 euro per week is Hazard nu al de bestbetaalde speler in de kern, maar daar komt straks een serieuze schep bovenop. Zolang er geen concreet voorstel op tafel ligt, zijn alle cijfers giswerk, maar verwacht wordt dat Chelsea zijn loonplafond tot 300.000 euro per week zal verhogen: meer dan 15 miljoen euro per jaar.

Zondag, op de persconferentie, hield Hazard nog alle opties open: "Ik ken geen voetballers die 'neen' zeggen tegen Real. We hebben allemaal onze dromen. Die kunnen in Spanje liggen, maar evengoed bij Chelsea. Waar ik ben, zit ik goed."