© pn

© EPA

thumbnail: null

BUITENLAND. Liverpool komt alleen aan kop, Roma wint met basisspeler Nainggolan

In Spanje heeft naast Real Madrid (3-0 zege tegen Leganes) ook Barcelona het weekend winnend afgesloten. Barça won met 1-2 op het veld van Sevilla. Dat kwam aanvankelijk op voorsprong, maar dankzij Messi en Suarez won Barcelona alsnog. In Engeland eindigde de derby tussen Tottenham en Arsenal onbeslist: 1-1. Liverpool komt alleen aan de leiding in de Premier League na een 6-1 (!) zege tegen Watford. Radja Nainggolan won met Roma van Bologna, het werd 3-0.

jtp, vtmi

PRIMERA DIVISION. Real Madrid wint eenvoudig

Real Madrid

zit in de goede flow in Spanje. Het verloor al drie wedstrijden op rij niet meer, en ook Leganes kon die winning streak nooit in bedreiging brengen.

Gareth Bale

opende zeven minuten voor halfweg de score op aangeven van Isco, in de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Bale voor de 2-0. Tweemaal lag slecht verdedigen en een bleke doelman Serantes aan de basis van de goals.

In de tweede helft legde Alvaro Morata de 3-0 eindstand vast na een heerlijke doorsteekpass... al zag de verdediging van Leganes er opnieuw niet al te goed uit.

Barcelona

deed wat het moest doen in de topper tegen Sevilla: winnen. Zo blijven ze in het spoor van Real Madrid. Sevilla kwam via Vitolo op voorsprong, maar

Messi

en

Suarez

konden de situatie nog omkeren. Ook

Neymar

ontbrak niet in het plaatje, hij gaf de assist op Messi’s eerste doelpunt.

Theo Bongonda zag vanop de bank zijn Celta Vigo Athletic Bilbao met 2-1 verslaan. Door deze zege komt Celta de Vigo op een achtste plaats, het haalt zo Athletic Bilbao bij in de stand. Bilbao was afgelopen week nog de tegenstander van Racing Genk in de Europa League.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Primera Division!

EREDIVISIE. Feyenoord verliest eerste keer

Utrecht heeft Excelsior richting een degradatieplaats geduwd na een 2-1 zege op eigen veld. Ayoub en Barazite verschalkten voor Utrecht de Belgische doelman van Excelsior, Tom Muyters. Zeven minuten voor tijd lukte Elbers nog de aansluitingstreffer voor Excelsior. De gelijkmaker viel echter niet meer, waardoor Excelsior voor de vijfde wedstrijd op rij puntenloos achterbleef. De derde ploeg uit Rotterdam zakt zo terug naar een vijftiende plaats met tien punten.

Feyenoord verloor op Go Ahead Eagles voor de eerste keer dit seizoen. Tegen Go Ahead Eagles, voor deze speeldag nochtans de rode lantaarn in de Eredivisie, werd het 1-0. Antonia scoorde het enige doelpunt op het halfuur. Bij de thuisploeg keek Sebastien Locigno geblesseerd toe vanop de tribunes.

De topper tussen AZ Alkmaar en Ajax eindigde onbeslist (2-2). Ajax laat zo na om de kloof met Feyenoord verder te dichten, de Ajacieden volgen nog op twee punten. Stijn Wuytens speelde de hele wedstrijd bij AZ. Bram Castro won met zijn Heracles met 1-2 bij Vitesse en doet zo een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eredivisie!

PREMIER LEAGUE. Liverpool vernedert Watford, Ibrahimovic kan terug scoren

© REUTERS

In Engeland stond de derby tussen

Arsenal

en

Tottenham

op het programma, de ploegen deelden de punten na een 1-1 gelijkspel. Er was een glansrol weggelegd voor

Mousa Dembélé

, die het middenveld overheerste.

Liverpool profiteerde optimaal van het puntenverlies van Arsenal en won met maar liefst 6-1 van het arme Watford. Daar bleef Christian Kabasele op de bank. Met 26 punten Liverpool alleen aan de leiding in de Premier League, het heeft nu één punt meer dan eerste achtervolger Chelsea. Zowel Simon Mignolet als Divock Origi zaten heel de wedstrijd op de bank bij de Reds.

Manchester United ging met 1-3 op Swansea winnen, onder andere dankzij twee doelpunten van Ibrahimovic op aangeven van Wayne Rooney. Het was de eerste keer in zes wedstrijden dat de Zweed nog eens kon scoren. Hij schreef wel geschiedenis met zijn doelpunten want hij scoorde zowel het 400ste doelpunt van zijn carrière als de25.000e goal van de Premier League.

De geblesseerde Nacer Chadli zag zijn West Bromwich winnen op het veld van kampioen Leicester. Het werd 1-2 in het voordeel van West Brom na goals van Morrison en Philips. Het was een deugddoende zege voor West Brom, dat na een 2 op 12 eindelijk eens kon winnen. Het staat momenteel op een elfde plaats, één plaatsje hoger dan kampioen Leicester.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Premier League!

SERIE A. Nainggolan speelt hele wedstrijd met Roma

In de Serie A won Empoli met een duidelijke 0-4 van Pescara en is zo van een degradatieplaats af.

AS Roma

ontving Bologna, met Nainggolan 90 minuten in de basis. De Romeinen wonnen met duidelijke 3-0 cijfers na een hattrick van Mohamed Salah.

Juventus won voor de tiende keer dit seizoen (1-2 op Chievo Verona) en blijft zo zijn voorgift van vier punten behouden op Roma. Gianluigi Buffon speelde zijn 600ste wedstrijd in de Serie A, hij debuteerde in 1995 bij Parma en speelde sinds 2001 al 469 wedstrijden voor Juventus.

AC Milan volgt op vijf punten van leider Juventus, na een 1-2 zege op het veld van Palermo. Genk-tegenstander Sassuolo verloor met zware 0-3 cijfers tegen Atalanta. Udinese, met Sven Kums 90 minuten op het veld speelde 1-1gelijk op Genoa

© EPA

Inter Milaan kon in zijn eerste competitiewedstrijd onder interimcoach Stefano Vecchi nog eens winnen. Ex-Bruggeling Ivan Perisic scoorde in de wedstrijd tegen Crotone slotfase de 1-0 en Icardi kon nog tweemaal scoren. Belg Noe Dussenne bleef heel de wedstrijd op de bank bij Crotone.

Dennis Praet mocht de tweede helft meedoen bij Sampdoria en speelde 1-1 gelijk op Fiorentina.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

BUNDESLIGA. RB Leipzig komt mee aan kop

© EPA

Mainz

had op

RB Leipzig

iets goed te maken na de 6-1 nederlaag tegen Anderlecht afgelopen donderdag, maar het kon de Europese kater niet doorspoelen. Tegen Leipzig liep het aan tegen een 3-1 nederlaag. Leipzig komt naast

Bayern München

aan de leiding met 24 punten uit tien wedstrijden.

Schalke en Werder Bremen spelen een belangrijke wedstrijd, ze tellen respectievelijk 8 en 7 punten en hebben de punten broodnodig om een plaats in de degradatiezone te vermijden. Metz en St Etienne deelden de punten in een scoreloos gelijkspel.

Schalke 04 pakte drie belangrijke punten tegen Werder Bremen (3-1), met elf punten stijgen ze naar de twaalfde plaats, weg van de degradatieplaatsen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Bundesliga!

LIGUE 1. Nice lijdt eerste nederlaag

Nice

kon zijn voorsprong van 3 punten verdubbelen, maar verloor voor de eerste maal dit seizoen. Caen kon stunten en met het kleinste verschil de drie punten thuis houden.

PSG

won met duidelijke 4-0 cijfers van Rennes en komt zo weer naast Monaco op de tweede plek.

Thomas Meunier

bleef 90 minuten op de bank bij PSG.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Ligue 1!

MLS. Ciman naar halve finale, Van Damme verliest

Jelle Van Damme greep naast een plaats in de halve finale met zijn ploeg LA Galaxy. Het verloor van de Colorado Rapids na een spannende penaltyreeks. Laurent Ciman plaatste zich wel Montreal Impact tegen New York Red Bulls. Montreal had de heenmatch al gewonnen met 1-0. In de terugmatch won Ciman met 1-2. Lees hier alles over de Amerikaanse avond van de twee Belgen!

RUSLAND. Witsel verliest kans op leidersplaats

Axel Witsel en Zenit maken de moeilijke verplaatsing naar Terek Grozni en kon naast Spartak Moskou aan de leiding komen. Ze kwamen al vroeg op voorsprong danzij een doelpunt van Mak, maar Balaj scoorde in de 34ste en de 38ste minuut voor Terek Grozni. Witsel kreeg in de slotfase nog geel. Nicolas Lombaerts moest geblesseerd afhaken. Er werden in de vijf wedstrijden die vandaag gespeeld werden maar liefst vier rode kaarten getrokken. FK Rostov - Arsenal Tula (4-1) was de enige wedstrijd die met 22 spelers eindigde.

PORTUGAL. FC Porto en Benfica delen de punten in topper

FC Porto leek Benfica te gaan verslaan, maar daar stak de Argentijn Lisandro Lopez een stokje voor. Hij scoorde in de 95ste minuut de 1-1 in de topper op FC Porto. Benfica blijft zo eerste met een stevige voorsprong van vijf punten (26 punten uit 10 wedstrijden).

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Primeira Liga!