Direct naar artikelinhoud

Afgelast wegens ziekte: Supertramp annuleert Europese tour

Zopas werd de volledige Europese tournee van Supertramp geannuleerd omdat de oprichter Rick Davies ernstig ziek is. Op 9 december zou de symfonische rockgroep ook optreden in Paleis 12 in Brussel. Bij Davies werd echter multipel myeloom vastgesteld. Dat is een kwaadaardige woekering van een bepaald soort witte bloedcellen in het beenmerg. De frontman is begonnen aan een agressieve behandeling van de ziekte. Hij laat weten in een reactie: "Ik keek bijzonder uit naar de tournee. Het spijt me dat ik iedereen moet teleurstellen. Maar mijn gezondheid gaat nu even voor. Ik heb al mijn energie nodig voor herstel." Supertramp bedankt de fans verder voor hun steun. Fans die een ticket voor het concert in Brussel gekocht hadden, zullen dat terugbetaald krijgen. De ticketkopers worden gecontacteerd via het aankooppunt.

PEZ-snoepjes worden verfilmd

Vorige week kondigde Sony Pictures aan dat er een film over emoji's in de pijplijn zit. Gisteren raakte bekend dat Envision Media Arts (EMA) bezig is aan een animatiefilm rond de beroemde PEZ-snoepjes. Jawel, die plastic buisjes waarop de kop van een bekend figuurtje staat. Hoe die snoepverdelers naar het witte doek vertaald zullen worden, is nog niet duidelijk. Maar de makers zijn er gerust in. "We hebben een wereld gecreëerd die uniek is voor PEZ", zegt EMA-CEO Lee Nelson "En we hebben een verhaal dat de mensen zal raken."

Schoenaerts-reeks stilgelegd

De opnames van de HBO-reeks Lewis and Clark, waarin Matthias Schoenaerts een titelrol vertolkt, is tijdelijk stilgelegd. Vooraleer de productie hervat kan worden, moeten er eerst "een aantal interne veranderingen worden doorgevoerd", verklaarde HBO. De opnames werden onderbroken door weerproblemen, maar er zouden ook creatieve meningsverschillen mee gemoeid zijn.

De zesdelige reeks focust op de ontdekkingsreizigers William Clark (Schoenaerts) en Meriwether Lewis (Casey Affleck). Brad Pitt en Tom Hanks producen de reeks.