© Belha

Lierse ziet periodetitel uit handen glippen na late zege van Roeselare

Lier is even ondergedompeld in diepe ontgoocheling. De Pallieters deden zelf wat ze moesten doen in Leuven, maar Roeselare won in allerlaatste instantie tegen Antwerp, waardoor de West-Vlamingen nu al mogen toeleven naar een titelduel.

JoRo

EINDSTAND: OH Leuven 0 - 1 Lierse

Lierse ging rusten met een nipte 0-1. De Belder opende al gauw de score, toen hij een voorzet van Vinck aan de tweede paal maar had binnen te duwen. De twaalfde goal dit seizoen al voor de spits van Lierse. Na die vroege opdoffer ging OH Leuven iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen waren er nauwelijks.

Na rust nam Lierse een goede start. Zizo mikte al snel een vrijschop tegen de pal en ook Benson trof het kader na een knappe aflegger van De Belder. Maar gaandeweg nam OH Leuven het commando over en de druk op het doel van Lierse toe. De beste kans was nog voor Kostovski, die staalhard tegen de lat mikte. De Pallieters hielden uiteindelijk stand, maar door de zege van Roeselare grijpen de Lierenaars alsnog naast de eerste periodetitel.

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL