Roeselare behaalt in extremis periodetitel na winst tegen Antwerp

Antwerp is er zondagnamiddag niet in geslaagd Roeselare van de periodetitel te houden. Roeselare maakte in extremis de winning goal zodat Lierse de eerste periodetitel door de vingers ziet glippen.

JoRo

EINDSTAND: Roeselare 2 - 1 Antwerp

Roeselare kent in de eerste helft bijzonder weinig problemen tegen een erg zoekend en vooralsnog ondermaats spelend Antwerp. De West-Vlamingen kregen zeker de beste en zelfs huizenhoge kansen, maar vooral Lecomte en ook Cornet misten scherpte. Maar ook Kudimbana hield zijn ploeg enkele keren in de wedstrijd.

Antwerp kwam vinnig uit de kleedkamer en dat loonde meteen. Owusu mikte de 0-1 onhoudbaar voorbij doelman Biebauw. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong. Kehli maakte enkele minuten na het openingsdoelpunt de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde en Roeselare besefte dat het zege nodig had om de periodetitel te behalen steeg de spanning.

Dat zorgde ook voor openingen voor de Great Old en Owusu en de ingevallen Vleminckx kregen goede mogelijkheden op de 1-2. Het was uiteindelijk Lecomte die op de valreep voor de bevrijding zorgde voor Roeselare.

Antwerp verliest dus op Schiervelde, waar het nooit echt hoge ogen wist te gooien, integendeel. In Deurne-Noord blijft hetzelfde hoog op de agenda: Bico en co hebben nog veel, zeer veel werk voor de boeg. Een ploeg smeden én al de malcontente bank- en tribunezitters tevreden houden.