Direct naar artikelinhoud

Genk-goudhaantje Ndidi legt medische tests af bij Leicester

De transfer van Wilfred Ndidi naar Leicester City is zo goed als afgerond. De Nigeriaan van Genk legde er al zijn medische testen af.

Wilfred Ndidi ontbrak op training bij Racing Genk. De 19-jarige Nigeriaan kreeg van het clubbestuur de toestemming om in Leicester zijn medische testen af te leggen. Vandaag meldt hij zich weer op training.

Dat Ndidi naar Leicester City zou trekken was dus al een tijdje duidelijk, alleen is het tijdstip voor de medische keuring wel heel ongelukkig. Racing Genk speelt morgen de belangrijke kwartfinale in de beker van België tegen Charleroi. Door de afwezigheid van Ndidi is de voorbereiding danig verstoord.

Ndidi doorstond de testen met glans. De deal kan wel pas op 1 januari geofficialiseerd worden, dan pas gaat de transfermarkt open. Leicester drong erop aan om de testen nu te laten plaatsvinden, zodat dat zij de procedure voor een werkvergunning kunnen afronden.

Genk vangt voor de transfer van Ndidi 17 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot 22 miljoen. Ndidi ondertekende in januari 2015 een contract in Genk. De Limburgers haalden hem voor 100.000 euro weg bij het Nigeriaanse Nath Boys FC.

In laatste instantie mengde ook Manchester United zich nog in de strijd, maar Leicester speelde korter op de bal en hoopt met Ndidi eindelijk de vervanger voor N'Golo Kanté beet te hebben.