Minstens zes kinderen gedood bij bombardement op Syrische crèche

Minstens zes kinderen zijn vandaag om het leven gekomen bij een bombardement op een kindercrèche in het deel van de stad Harasta dat onder controle staat van de rebellen. Harasta is een voorstad van de hoofdstad Damascus. Volgens de rebellen was het bombardement het werk van het Syrische regeringsleger.
AFP or licensors
Bloed op de grond van de crèche.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo die vanuit Londen opereert en aanleunt bij de rebellen, zegt dat in totaal zeventien mensen gedood zijn bij het bombardement, vooral kinderen. Een fotograaf van het Franse persagentschap AFP zag het lichaam van een jong meisje, liggend in een veldhospitaal, het gezicht bebloed en de kleren verscheurd.

In de crèche zijn er bloedsporen op grond te zien, naast kinderspeeltjes en een muur waaraan kindertekeningen hingen.

Harasta bevindt zich in Oost-Ghouta, een regio die vaak gebombardeerd wordt door de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad, die de steun krijgt van grootmacht Rusland. Naast het Observatorium wijzen ook twee andere organisaties met een beschuldigende vinger naar het regime.

De oorlog in Syrië heeft al meer dan 300.000 levens geëist. Sinds maart 2011 is meer dan de helft van de bevolking op de vlucht geslagen.

AFP or licensors

Meest gelezen