Direct naar artikelinhoud

Hans Vanaken wil meteen de titel met Club

De titel is wat Club Brugge volgend seizoen absoluut wil en dat is toevallig ook de ambitie van Hans Vanaken. De aanvallende middenvelder legde dit weekend met succes zijn medische testen af en toonde zich meteen razend ambitieus.

Na anderhalf jaar flirten speelt de Limburger dus alsnog bij Club. "Eindelijk is het zover", toonde Vanaken zich tevreden. Nogmaals herhaalde hij hoe snel het gegaan is. Niet alleen zijn transfer naar blauw-zwart, maar zijn hele profcarrière.

"Drie jaar geleden speelde ik nog in tweede bij Lommel en kende nauwelijks iemand mij", klonk het. "Ik laat het allemaal op mij afkomen."

Zo ziet ook general manager Vincent Mannaert het. "Met Hans erbij krijgt de ploeg opnieuw meer mogelijkheden, al krijgt hij de tijd om zich te integreren. In die zin is het goed dat hij erbij is van bij de start van de voorbereiding. Hans is een speler met een profiel dat uitstekend past: jong, Belgisch, met groeipotentieel en met een winnaarsmentaliteit."

Dat laatste bewees Vanaken meteen door zijn ambities uit te spreken: "Ik zou graag de titel pakken met Club. Het zou heel fijn zijn als ik in mijn eerste jaar de club en de supporters dat al zou kunnen schenken en ik heb daar ook alle vertrouwen in."

Overigens zal Vanaken de eerste wedstrijd van het seizoen moeten missen. Hij werd in zijn laatste match met Lokeren immers uitgesloten. Een rode kaart die hem een schorsing oplevert voor de jaargang 2015-2016. "Het is nooit leuk als je de competitiestart moet missen, of dat nu bij Lokeren is of ergens anders", reageerde hij daar al eerder op.