Direct naar artikelinhoud

Vier doden bij brand en schietpartij in Duitsland

Bij een brand en een daaropvolgende schietpartij in het Zuid-Duitse Lörrach zijn vier mensen, onder wie de vrouwelijke dader, om het leven gekomen. Over het motief van de schietpartij is nog niets bekend.

De brand en schietpartij vonden gisterenavond plaats rond 18 uur in Lörrach, een stad van ongeveer 50.000 inwoners in het zuidwesten van Duitsland, vlakbij de Zwitserse grens. Eerst was er een explosie in een appartementsgebouw, waarna er een brand ontstond. Volgens Der Spiegel werden er in het flatgebouw ook schoten gelost. Onmiddellijk daarna liep een vrouw met een automatisch wapen het vlakbij gelegen Sint-Elisabethziekenhuis binnen en begon ze in het rond te schieten. Daarbij kwam een verpleger om het leven. Drie patiënten en een politieagent die niet in functie was en toevallig in het ziekenhuis was, raakten zwaargewond. De agent werd in de knie geschoten.

Nadat de vrouw het vuur geopend had op de ondertussen opgetrommelde ordediensten, werd ze zelf dodelijk getroffen door een politiekogel. In het appartementsgebouw waar eerder de explosie had plaatsgevonden, had de brandweer ook de lichamen gevonden van een man en een klein meisje.

De omgeving van het ziekenhuis in het centrum van Lörrach werd volledig afgezet zodat de politiediensten hun onderzoek konden uitvoeren. Over het motief en de identiteit van de vrouw tastte de Duitse politie gisterenavond nog in het duister. Het was ook nog niet bekend of de vrouw de persoon die ze neerschoot in het ziekenhuis kende. Ook over de precieze verband tussen de explosie en de schietpartij was er gisterenavond nog geen duidelijkheid. (JDB)