Direct naar artikelinhoud

Kalme beursdag voor Bel-20

De Bel-20 deed het gisteren een stuk kalmer aan dan woensdag. De Brusselse sterindex sloot 0,2 procent hoger op 2.537,76 punten. Keyware was de absolute uitschieter.

Een van de sterkste stijgers was Umicore, dat 1,8 procent steeg tot 29,45 euro. Bij de financiële waarden kreeg zowel Dexia als Ageas een koersdoelverlaging te slikken. Het Zwitserse beurshuis Credit Suisse verlaagde zijn koersdoel voor de verzekeraar Ageas van 3,50 tot 3 euro, maar herhaalde in een positief rapport zijn koopadvies. “De verzekeringsactiviteiten van de groep verbeteren en genereren voldoende winsten om de huidige koers te rechtvaardigen”, klinkt het.

Behalve het Zwitserse beurshuis liet ook Fitch zich positief uit over de verzekeraar. De kredietbeoordelaar verhoogde zijn vooruitzichten voor Ageas als reactie op de afgebouwde blootstelling aan Grieks staatspapier. Het aandeel won 1,1 procent tot 2,09 euro. Ook de Frans-Belgische bankgroep Dexia maakte een mindere beurt: min 0,8 procent tot 3,38 euro.

Op de brede markt stond er geen maat op Keyware. De leverancier van betaalterminals koerste bijna 40 procent hoger. In volle beurstijd verklaarde topman Stephane Vandervelde dat Keyware de komende weken met mogelijke overnemers zal praten. Terwijl de beurswaakhond CBFA een onderzoek startte naar marktmisbruik, stuurden beleggers het aandeel naar 1,90 euro.

Voor het dolste koerscapriool tekende Henex. Het aandeel van de holding dook kort voor de middag tot 14 procent lager, om in luttele minuten te herstellen tot een verlies van ‘slechts’ 3,2 procent tot 39,20 euro.