© Google Streetview

Extreem geval van zinloos geweld in Gent: "Een wonder dat ik nog leef"

De Gentse politie zoekt mensen die getuige waren van een extreem geval van zinloos geweld, waarbij een 24-jarige jongeman bijna het leven verloor. Drie kerels sloegen hem maandagnacht in elkaar, waarna de jongeman opgeschept werd door een auto. “De ambulanciers die me kwamen helpen, vonden het een wonder dat ik nog leef”, zo getuigt slachtoffer L.D.

Afgelopen maandag was hij samen met een vriend op stap in Gent. Toen ze ’s rond 5 uur aan de Sint-Lievenslaan, de kleine ring rond Gent, op het zebrapad wilden oversteken, kwam er een donkere BMW op hen afgereden.

De auto miste hen op een haar na. De drie inzittenden stapten uit, en liepen op L.D. en zijn vriend af om ze in elkaar te slaan.

Het ging er hard aan toe. Tijdens de schermutseling kwam L.D. op het baanvak terecht. Daar werd hij opgeschept door een voorbijrijdende auto, waarbij de jongeman drie meter door de lucht werd gekatapulteerd.

In levensgevaar

L.D. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft breuken in de schouder en in zijn gezicht, en talrijke snijwonden. Het zal weken duren vooraleer hij hersteld is.

Zowel de drie aanvallers, als de chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde, zijn spoorloos. Volgens de politie reden de drie aanvallers in een donkere BMW, model E60 reeks 5, en bouwjaar tussen 2003 en 2010. De nummerplaat begint mogelijks met BIH. De inzittenden waren volgens de politie van vreemde afkomst. Het tweede voertuig was een kleine, grijze auto. De wagen raakte zwaar beschadigd door de aanrijding.

Getuigen gezocht

De speurders doen een oproep naar getuigen die het verkeersongeval hebben zien gebeuren.Ook vraagt de politie, dat de personen die omstreeks het tijdstip van het verkeersongeval langs die locatie zijn gepasseerd, zich melden. Mogelijks kunnen zij de speurders belangrijke informatie geven. De politie vraagt eveneens aan de inzittenden van de beide voertuigen zich kenbaar te maken.

Wie meer weet kan de politie contacteren op 0800/30.3000 of opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer